TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.11.2020.
Za mnoge od nas šoljica vruće kave sa slojem pjene na vrhu je omiljeni jutarnji ritual.
Espresso, koji je ujedno i osnovni sastojak drugih popularnih napitaka od kave, poput cappuccina, café latte i macchiato, prešao je dug put od svog izuma u Italiji negdje oko 1900-ih.
Danas, na Svjetski dan espressa, predlažemo da svoju ljubav prema ovom napitku pokažete u kreiranju novih varijanti kave i priuštite si šoljicu ili dvije slasnog i mirisnog savršenstva.
Zadovoljit će svačije nepce i dodatno začiniti dan. U nastavku smo izdvojili video tutorijal za pripremu šest različitih recepata koji će klasičnoj recepturi za pripremu kave dati twist.
https://www.youtube.com/watch?v=BSOVmotHT_4
***
Naslovna fotografija: @kate.simple.life
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Adelisa Mašić
Vaniline kiflice su jedan od onih kolačića koji automatski unesu praznični ugođaj u kuću.
Mekane su, mirisne i nježne, a baš zbog te jednostavnosti želimo da i izgledaju uredno i jednako. A to, realno, nije uvijek lako postići.
Ove godine internet je ponudio rješenje koje je toliko jednostavno da odmah postane 'zašto ovo ranije nisam probala?' momenat.
Trik koji sve mijenja:
Umjesto da svaku kiflicu oblikuješ ručno, tijesto uvaljaj u dugi valjak i sjeci ga rubom šoljice ili čaše. Tako dobiješ jednake komadiće koji se ravnomjerno peku i izgledaju kao da su izašli iz profesionalnog kalupa.
Foto: @blueberry_and_basil
A sada slijedi i klasični, provjereni recept koji daje baš one mekane, mirisne kiflice kakve očekujemo u decembru.
Sastojci:

Foto: @lottastichler
Priprema:
Uz ovaj mali trik i provjereni recept, vaniline kiflice postaju nezaobilazan dio decembarskih kuhinja. Jednostavne su, uredne i mirisne baš onako kako volimo, a priprema donosi onaj prepoznatljivi osjećaj praznične topline koji se dijeli s najdražima.
Foto: @blueberry_and_basil
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!