Ne znate šta uraditi s kosom na plaži? Imamo 4 brza i elegantna prijedloga za vas. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ne znate šta uraditi s kosom na plaži? Imamo 4 brza i elegantna prijedloga za vas.

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
27.7.2023.

Dok smo na odmoru, potrebna su nam jednostavna rješenja za svakodnevne dileme kako bismo što više vremena posvetili uživanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedna od tih dilema je i kako skloniti kosu tako da nam ne smeta za vrijeme sunčanja ili u šetnji. Želimo maksimalno iskoristiti godišnji odmor kako bismo se što više opustili i uživali u pozitivnoj atmosferi. Bad hair day je u tom slučaju pravi kradljivac vremena.
 

Podignuta kosa


Krenut ćemo od najbrže i najjednostavnije frizure koja je, osim na plaži, idealna opcija i za šetnju ili večeru. Kosu vežite u nisku zategnutu pundžu ili visoko za opušteni izgled, s nekoliko razbarušenih pramenova kose. Ovu frizuru možete upotpuniti vezanjem marame u bojama ljeta.

 

 

Šeširi, kačketi i marame

 

Pored toga što će vam pomoći da podignete i sklonite kosu s lica, šeširi će vas zaštiti od visokih temperatura. Ovi detalji će upotpuniti vaš morski look i van plaže dok se rashlađujete u obližnjem baru, a imaju i veliku ulogu u njezi kose i zaštite od sunca.
 

 

 


Pletenice 
 

Za simpatičnu, a efektnu pletenicu vam je potreban samo jedan par vještih ruku koje uživaju u tome ili se jednostavno odlučite za jedan od stotinu različitih stilova i napravite ih sami.
Ova frizura će, kao i podizanje kose u pundžu, biti najkorisnija djevojkama s dugom kosom koje ista ometa na plaži ili za vrijeme šetnje u potrazi za suvenirima.

 

@hunterkailey another one of my fav heatless hairstyles 🌊☀️ #beachvacay#beachhair#beachwaves#frontbraids#frenchbraids#springbreak#cleangirlaesthetic#healthyhair#heatlesshair#heatlesshairstyles#daehair♬ coco butter kisses - sophi

* * * 
Naslovna fotografija: @audreyafs
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno