Plava boja za kosu uvijek je u trendu, a ove nijanse biraju bh. dame - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Plava boja za kosu uvijek je u trendu, a ove nijanse biraju bh. dame

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
8.4.2023.

Dolazak toplijih dana u beauty kalendaru često označuje promjenu svakodnevnog izdanja, bez obzira je li riječ o nekom malom ili drastičnom pothvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo zato svjetska beauty scena već početkom proljetne sezone nagovijesti neke trendove koje će obilježiti nadolazeće dane. Pa tako i ove godine, kada je riječ o bojama za kosu, popularni frizeri i beauty insajderi ističu plavu boju kose kao ultimativni trend. Naime, plava boja za kosu zahtijeva nešto više brige kako bi postigla #wow izgled. 

 Stoga, ukoliko se odlučite za promjenom savjetovali bismo vam da krenete manjim korakom kako ne biste oštetili kosu. Kod izrazito tamne kose ovaj postupak može potrajati i nekoliko mjeseci, pa tako beauty stručnjaci ističu savjetovanje s frizerom kao i balayage tehniku kako biste postigli željene rezultate. 

Raskošna paleta ovih nijansi motivirala nas je da zavirimo na društvene mreže bh. dama i otkrijemo neka izdanja koja mogu poslužiti kao inspiracija za nadolazeće dane. Počevši od platinum plave, pa sve do one s toplim podtonom, ovo su neke od nijansi plave koje biraju bh. dame.

 

* * *
Naslovna fotografija: @naidakadic 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno