Evo gdje za 1.maj možete uživati u bojama prirode i laganoj šetnji nadomak Sarajeva - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Evo gdje za 1.maj možete uživati u bojama prirode i laganoj šetnji nadomak Sarajeva

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
29.4.2023.

Jedna od aktivnosti kojoj se posebice radujemo su izleti i slobodni dani u proljetnoj sezoni koji sa sobom nose jedne od najdivnijih kolorita prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da ste fan boravka u prirodi na svježem planinskom zraku, volite laganije šetnje ili preferirate uživanje u domaćoj gourmet ponudi, sve navedeno dostupno je u samo nekoliko minuta vožnje automobilom ili autobusom iz grada.

 Pored uživanja u šetnji, planinarenju ili vožnji bicikla pronašli smo planinske staze gdje možete posmatrati jedan od najljepših pogleda na grad Sarajevo i prirodni krajolik.

Lokacije koje će vas ostaviti baz daha kriju se na otprilike devet kilometara od grada – izletišta Barice i Čavljak.

 Naime, ova izletišta idealna su za laganu šetnju i uživanje u prirodi.

Također, tokom šetnje možete uživati u pogledu na stare kućice, okrijepiti se u jednom od objekata ili nastaviti put uređenim planinarskim stazama ka vrhovima Sarajevskog Ozrena – Crepoljskom i Bukoviku, ali i do spomenika prirode i vodopada Skakavac.

 


 

Činjenica da su blizu samog grada, da postoji do Barica minibus linija vikendom i praznicima po nekoliko puta dnevno, te spektakularan pogled koji se sa Barica pruža na grad, su jedni od glavnih razloga zbog kojih su ovo jedni od najpopularnijih sarajevskih izletišta.

 
 

 


 

Kako bismo vas motivisali da već ovaj 1.maj posjetite ove lokacije, u nastavku smo izdvojili još nekoliko Instagram fotografija koje će vas, ne sumnjamo, potpuno oduševiti. 

 ***
Naslovna fotografija: @mirela_red

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno