MAME RULZ: Pitali smo bh.mame kako one izdvajaju vrijeme za sebe. Otkrijte njihove odgovore! - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

MAME RULZ: Pitali smo bh.mame kako one izdvajaju vrijeme za sebe. Otkrijte njihove odgovore!

Tekst:

Marija Perić

MAME RULZ
21.5.2022.

Bh. mame naše su česte sugovornice u brojnim modnim temama, zavirili smo u njihove interijere, dijelile su s nama recepte, ali i pričale često o majčinstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo smo početkom ovog mjeseca slavili Majčin dan i naše mame smo obradovali raznim poklonima ili znacima pažnje kao što je zajedničko vrijeme skupa. Djeca, posebice dok su manja, izuzetno su vezana za svoje mame i postaje veliki izazov stvoriti solo vrijeme. Samim time, htjeli smo provjeriti kako bh. mame pronalaze vrijeme za sebe u svom nepredvidljivom i užurbanom rasporedu. U tome im nerijetko zasigurno pomažu njima drage osobe, no Dajana, Ajla i Sandra nam otkrivaju kojim se još trikovima služe kako bi napunile baterije. Njihove odgovore donosimo u nastavku.  Kako bh. mame izdvajaju vrijeme za sebe
 

Dajana Krašić

Instagram profil: @dajana_krasic

 „Vjerujem da svaka mama zna koliko bude teško izdvojiti vrijeme za sebe kada stignu djeca. Pokušavam svaki dan uzeti malo solo vremena da napunim baterije za ostatak dana.

Najčešće se opuštam uvečer uz seriju,  poslušam podcast ili jednostavno listam Instagram u miru i tišini. I umalo zaboravih spomenuti - solo odlazak u shopping bilo kakve vrste. To mi je jedna od dražih terapija. :)

 

Ajla Habibija Kurtović

Instagram profil: @budajlica

 „Kao i većina zaposlenih majki, nije uvijek lako odvojiti vrijeme samo za sebe, ali je zaista potrebno. Kako dječak raste tako uspijevam izdvojiti više vremena za sebe. Najčešće su to zaista obični trenuci u danu poput dnevne njege lica, tuširanja ili ispijanja jutarnje kafe u tišini, ali ponekad odvojim i nešto više vremena i priuštim si neki tretman lica, masažu, manikir ili slično.

Mislim da prezauzeti rasporedi većine majki zahtijevaju žongliranje obavezama, ali da se svakako uspije ukrasti barem neki mali trenutak koji nas opušta.“

 

Sandra Jamaković Šabanović

Instagram profil: @____mamamia____

 „Iskreno jako teško pronalazim vrijeme za sebe, a i kada se desi kratkog je daha. Ela je jako vezana za mene i u posljednje vrijeme ni na WC ne mogu otići kako treba :) a zamislite tek sad kako mi je izorganizovati nešto veće.

Tako da dok ne dođe do zatvaranja vrata pred nosom i onog izađi mi iz sobe, nekako ću se snalaziti s vremenom za sebe."

***
Naslovna fotografija: @dajana_krasic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno