Šejla, Jelena i Mirela otkrivaju sve o uređaju koji krije tajnu dobrog stila - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Šejla, Jelena i Mirela otkrivaju sve o uređaju koji krije tajnu dobrog stila

Tekst:

Bonjour.ba/PR

POSAO & ŽIVOT
3.5.2023.

Urbano, moderno, casual, klasično, kvalitetno - definicija stila se razlikuje od osobe do osobe. Ono što bi trebalo da bude jedinstveno za sve je da pratimo svoj senzibilitet, jer energija kojom zračimo ostavlja najveći utisak na okolinu. Trendovi postoje, ali se iz mase možemo izdvojiti samo ako odjeću nosimo „po svom”! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Inspiraciju za odjevne kombinacije sve češće nalazimo na društvenim mrežama, gdje nam influenserice svakodnevno približavaju svijet mode i predviđaju trendove. Od casual stila savršenog za street style look, do elegantnog izdanja za posebne prilike!

Casual stil kao osnova za dobar izgled

Šejli Ramović, Jeleni Blagojević Harbinja i Mireli Redžić zajedničko je što svoj stil opisuju kao casual, ipak razlikuju se jer odjevnim kombinacijama daju lični pečat. Šejla kaže da voli klasiku i najviše ima basic komada.

„Bijele košulje, sakoi, farmerke, hlače na peglu. To su komadi za kojim najčešće posegnem. Uživam u šopingu, ali nisam zaluđena”, poručuje Šejla.

Jelena odlično kombinuje jednostavne, često sportske komade odjeće, a pri tome uvijek izgleda urbano i trendy. „Što sam starija sve više mi je za izbor garderobe presudan materijal, biram prirodne materijale koji su nekako uvijek na skupljoj, ali, dugoročno, isplativijoj strani”, poručuje Jelena.

Mirela ističe da kombinacije nastaju prema raspoloženju, voli oblačiti šta poželi bez ikakvih ograničenja i poručuje: „Udobnost mi je na prvom mjestu. Taj casual look može izgledati interesantno sa malim detaljima koje čine outfit ljepšim. Volim kvalitetnije stvari koje ću iskoristiti duže, a ne samo jednu sezonu”.

Recept za dugovječnost odjeće

A kako bi omiljeni komadi odjeće trajali što duže, jako je bitno da ih pravilno održavamo, jer kao sve, i odjeća ima rok trajanja. Kako garderobu održavati bez rizika od oštećenja?

Recept su naše sagovornice nesebično podijelile sa nama, ali i sa svojim IG prijateljima, a to je Philips parna stanica, koja kako kažu postiže da u kratkom roku odjeća uvijek izgleda kao nova! Naime, tajna je u jačini pare koja se automatski prilagođava brzini peglanja, tako da se pegla mnogo brže u odnosu na tradicionalnu peglu, a rezultati su iznenađujući.
„Ne znam kako sam tek nedavno otkrila Philips parnu stanicu. S njom je peglanje uživanje i za mene, i za moju garderobu koja je nakon peglanja premekana i izgleda savršeno. Najbolja karakteristika je peglanje na jednoj optimalnoj temperaturi za sve vrste tkanina, uz koju ne moram da razmišljam da li sam odabrala pravu temperaturu i koliko dugo peglu mogu zadržati na tkanini jer ova parna stanica ne može da progori garderobu”, kazala je Jelena.

Kako bi produžili vijek garderobi jako je bitno da ne moramo više puta prelaziti peglom preko istog dijela tkanine, poručuje Mirela, zatim u trci sa vremenom ne moramo razmišljati smijemo li peglati preko aplikacija na odjeći, hoće li se zalijepiti, hoće li zapinjati nabori na bluzama, parna stanica jednostavno klizi. 

„Mnogo mi znači to što ploča ne zapinje za tkaninu nego s lakoćom prelazi preko odjeće i otporna je na ogrebotine. To mi je bio prvi znak da će moja garderoba trajati duže, a ja ću peglati kraće, osim toga, vertikalno peglanje mi je promijenilo život! Iznenadila sam se i što je pegla lagana, a u spremnik mogu sipati vodu iz slavine”, kazala je Mirela.

Šejla navodi da nema čišćenja pegle, jer ona to radi sama – javiće kada je potrebno jednostavno odvrnuti čep i ispustiti vodu s kamencom, tako da nema straha da će nam kamenac napraviti flekice na odjeći. Ističe i da joj je lakše osmisliti odjevnu kombinaciju, jer za razliku od prije kada je peglala po potrebi, sada prvo ispegla svu garderobu pa je onda slaže u ormar. Tako da prepreka „joj to mi nije ispeglano“, više ne postoji!

„Najdraža funkcionalnost na koju sam se veoma brzo navikla i ne daj Bože da me sad neko vrati na peglu od ranije, je ta što sam sigurna da pegla ne progorijeva i gasi se sama nakon 10 minuta neaktivnosti. Sada kada završavam, pređem preko garderobe i ostavim peglu na dasci bez da trepnem”, uz osmijeh poručuje Šejla.

Samouvjerenost kao osnova stila

Jednobojno, šareno, crno, bijelo, lepršavo, debelo, tanko - bilo koja boja i materijal koje volite mogu postati sastavni dio vašeg ormara, bitno je samo da ga tretirate na pravi način i nosite samouvjereno!

* * *
Foto: Philips Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci