Uz ove trikove spriječit ćete petljanje kose, a ona će biti glatka i mekana na dodir - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz ove trikove spriječit ćete petljanje kose, a ona će biti glatka i mekana na dodir

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
26.10.2022.

Petljanje kose izazov je s kojim se susreću brojne dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, čimbenici koji uzrokuju petljanje mogu biti razni zbog čega je ponekad teže otkriti pravi razlog i kreirati adekvatnu rutinu za kosu. Da bismo dobili svilenkastu teksturu dlake vrlo je bitno kreirati personaliziranu njegu i voditi se onim da proizvodi koji odgovaraju drugima, ne moraju nužno odgovarati i nama.

Uz personaliziranu njegu postoje i određeni koraci kojima možete spriječiti petljanje kose, te učiniti da ona bude nježna i mekana na dodir.

U svoju rutinu ubacite kvalitetan regenerator

Regenerator će pomoći u kreiranju svilenkaste teksture kose zbog čega će se ona teže petljati. No, pri nanošenju regeneratora veoma je bitno da ga nanosite samo na vrhove kose zbog čega je potrebno da koristite manju količinu proizvoda (veličine orašastih plodova).

 Češljajte kosu prije pranja

Suhi vrhovi kose najčešći su razlog petljanja kose, zbog toga beauty stručnjaci preporučuju prije pranja kose nježno iščešljati kosu kako biste tijekom pranja spriječili neželjeno petljanje. 

Koristite svilene jastučnice

Svilena posteljina, odnosno jastučnice imaju veliku ulogu kako će naša kosa izgledati sljedećeg jutra. Gladak i nježan materijal svile pomoći će da vaša kosa bude sjajna i meka na dodir, dok pamuk može biti razlog pretjeranom petljanju kose.

Koristite proizvode za zaštitu od sunca

Pretjerano izlaganje sunčevoj svjetlosti može uzrokovati da vaša kosa izgleda neuredno i suho, stoga je potrebno da u svoju beauty rutinu ubacite proizvode koji će zaštititi vašu kosu i učiniti da izgleda sjajno.

 

* * *
Naslovna fotografija: @isahernaez 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno