Pasta time! Vlasnik profila @cocinero.84 otkrio nam je brzi recept sa hrenovkama i povrćem koji trebate probati - Bonjou...

Pasta time! Vlasnik profila @cocinero.84 otkrio nam je brzi recept sa hrenovkama i povrćem koji trebate probati

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
22.1.2021.

Polako odbrojavamo sate do početka vikenda, najljepšeg dijela tjedna kad se potpuno opuštamo uz pripremu omiljenih delicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga odlučili smo u čast vikenda potražiti recept koji će biti savršena uvertira, a čija pomalo neobična kombinacija okusa naprosto osvaja čak i one odane tradicionalnim receptima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zajedno, recept za tjesteninu smo pronašli kod Luke Kraljevića, koji se krije iza profila @cocinero.84, dobitna je kombinacija za obrok koji će vašim nepcima, vrlo brzo postati prava opsesija.

Foto: @cocinero.84

Luka nam je otkrio da je ideju za ovo jelo dobio gledajući emisiju na 24kitchen, ali ju je odlučio prilagoditi birajući drugačije sastojke što svakako možete uraditi i vi. U nastavku donosimo detalje i upute koje će vam se već nakon prve pripreme, sigurni smo, naći na jelovniku svaki put kad pomislite na tjesteninu. 

TJESTENINA SA HRENOVKAMA by @cocinero.84

SASTOJCI:

  • 200 g brokule
  • 3 kobasice (pivski mix) ili hrenovke
  • 1-2 svježa crvena čilija
  • maslinovo ulje
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 ljubičasti luk
  • svježi origano
  • 2 žlice vinkog octa
  • 400 g rajčice (limenka)
  • 300 g tjestenine (tagliatelle)
  • parmezan (za dekoraciju)

Foto: @cocinero.84

Foto: @cocinero.84

PRIPREMA:

Skinite i nasjeckajte cvjetove brokule, stabljike prepolovite uzdužno i stavite u posudu s kipućom slanom vodom te dodajte kobasice/hrenovke i čili papričice. Kuhajte poklopljeno pet minuta, zatim uklonite, a vodu ostavite na laganoj vatri. Kad se ohlade, kobasice/hrenovke, stabljiku brokule i čili sitno narežite i stavite u tavu na srednje jaku vatru sa malo maslinovog ulja, prstohvatom morske soli i crnog papra. Za par minuta dodajte nasjeckani češnjak, minutu kasnije luk te listove svježeg origana. Kuhajte desetak minuta uz povremeno mješanje. Dodajte ocat i rajčicu te po potrebi malo vode u kojoj smo kuhali kobasice/hrenovke. Pirjajte još petnaest minuta ili dok se ne zgusne, po želji možete dodati još malo soli i papra. U međuvremenu vratite posudu sa vodom da zavrije i kuhajte tjesteninu u skladu s uputama za pakiranje dodajući cvjetiće brokule posljednje četiri minute. Ocijedite tjesteninu i brokulu te sve prelijte sa umakom iz tave. Po želji možete naribati parmezan. Uživajte!

Foto: @cocinero.84

Nakon što isprobate ovaj recept, za mnoštvo drugih, ukusnih jela zavirite na instagram profil @cocinero.84. Dobar tek!

***

Naslovna fotografija: @cocinero.84
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno