Posebni parfemi pričaju najljepše priče, a mi znamo gdje kupiti upravo takve mirise - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Posebni parfemi pričaju najljepše priče, a mi znamo gdje kupiti upravo takve mirise

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

MAKEUP
1.6.2022.

Najljepši parfemi za žene uvijek dolaze s kreativnom, zanimljivom i inspirativnom pričom iza sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Priča s parfemima i ženama počinje još u tinejdžerskim danima, a razvija se i biva jača kroz odrastanje. Kreće entuzijastično i s dozom znatiželje s prvim mirisom koji najčešće dobijemo od starije sestre ili mame i u svakoj od nas budi posebno djetinje zadovoljstvo - krećemo u svijet odraslih.
Bez obzira u kojem ste stadiju života trenutno, kad zatvorite oči i sjetite se svog prvog parfema instant će vam se isti taj miris intenzivno vratiti u sjećanje i probuditi u vama određenu emociju ili poseban događaj iz života. 

 Maison Francis Kurkdjian brend zna tajnu kreiranja najdivnijih mirisa 

Upravo je to tajna parfema vrijednog pažnje – buđenje emocija i pričanje čulne priče baš poput savršeno komponovane muzike. Da bi jedan parfem mogao da ispuni sva očekivanja iza njegovih spojeva treba da se krije vizionar, umjetnik i spretan parfimer. Tu kompleksnost kreiranja parfema i nužnost za vraćanje parfema na centar pozornice u personalnom izražavanju osjetio je i fantastični duo Francis Kurkdjian i Marc Chaya. Francis, poznati parfimer i Marc, marketing stručnjak su udružili snage 2009. i kreirali Maison Francis Kurkdjian, sada već impozantni brend parfema.  

 


 

Foto: Maison Francis Kurkdjian
 

Foto: Maison Francis Kurkdjian

 

Maison Francis Kurkdjian brend promoviše umjetnički pristup pri kreiranju parfema. Poezija, radost i ljubav prema proizvodu vode glavnu riječ pri svakom koraku stvaranja, a Francis je svijet parfema oduvijek doživljavao kao senzualni i delikatni perfekcionizam. Stvarao je za imena iz svijeta mode koja ćete sigurno prepoznati poput Jean Paul Gaultiera, Rick Owensa, John Galliana, kreirao za Dior, Guerlain i Saint – Laurent. 

,,Moje kreacije su poziv da odaberete miris koji vam odgovara svakodnevno, jer mi se sviđa ideja da svaka žena i muškarac mogu izraziti dio sebe kroz parfem." Francis Kurkdjian

 Maison Francis Kurkdjian parfemi su sada dostupni i u Inoma parfumerijama 

Iako globalno rasprostranjen brend, u Bosni i Hercegovini do sada nismo imali priliku uživati u mirisima Maison Francis Kurkdjian parfema. To se naravno, na zadovoljstvo mnogih entuzijasta, kolekcionara ili jednostavno svih ljubitelja parfema mijenja. Naime, kroz vrata parfumerije Inoma, ušao je brend koji nas je začarao svojim magičnim pristupom stvaranja čije grandiozne proizvode jedva čekamo isprobati. Svoja čula će imati priliku obradovati i muškarci i žene s obzirom na to da su u Inomi dostupne obje kolekcije. 

 


Dojmljive kolekcije se kriju iza brenda Maison Francis Kurkdjian

Same kolekcije se sastoje od preko 14 različitih parfema i kolonjskih vodica. Samo neke od kolekcija ovog brenda se nalaze Aqua mirisi u okviru kolekcije Cologne forte u kojima glavnu ulogu vodi svježina. Zatim OUD, Aqua Universalis, Aqua Vitae, Aqua Celestia, Amyris duo za žene i muškarce kao i Pluriel duo i Gentle Fluidity duo.

Posebno se radujemo mirisu À la rose koji je izjava ljubavi za sve žene, kao i možda najpoznatijem parfemu ovog brenda - Baccarat Rouge 540. Njegovo ime evocira metamorfozu prozirnog kristala pomiješanog s 24 - karatnim zlatnim prahom i postepeno doveden do fuzije na 540 stepeni, izazivajući sjajno grimizni izgled. 

 

Foto: Maison Francis Kurkdjian

 

 

Foto: Maison Francis Kurkdjian

* * * 
Naslovna fotografija: @maisonfranciskurkdjian

Povezani članci

Najpopularniji članci