TEKST: Nevena Divčić

DATUM OBJAVE: 17.8.2023.

Sigurno ste se nekad uhvatili kako dugo listate Instagram nalog s ukusnom hranom.


Ono što nas još duže zadrži na takvim profilima je i činjenica koliko sve izgleda jednostavno za napraviti. Uvijek je tu puter, čokolada koja se prelije preko kroasana, a čak i hrana koju ne volimo jesti izgleda primamljivo. 

Jedan takav je i Instagram nalog koji vodi Owen Han i pravi je mali raj za ljubitelje mesa. U videu od samo minut on uspije prikazati sve korake koje je potrebno napraviti za jednostavan, brz i ukusan ručak. Ono po čemu se on izdvaja je činjenica da većinu svojih obroka priprema na sličan način: u prerezanom pecivu ili u kruhu čiju unutrašnjost zamijeni mesom, povrćem i sosom. Strast i količina zabave koju on osjeća dok prirema hranu će vas sigurno namamiti da na njegovom nalogu ostanete dok ne vidite sve što je pripremio u proteklom periodu. 

Najčešći sastojci njegovih obroka su meso i razne vrste peciva, uz začine i sosove koje sam priprema. Povremeno se na njegovom profilu pojave drugi kuhari s kojim zajedno stvori malo drugačiju magiju. Vegeterijanske opcije su rijetke, ali smo na kraju i za tu ekipu pronašli i izdvojili jedan recept!

 



Mi bismo rado ovakav ručak!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Owen Han (@owen.han)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Owen Han (@owen.han)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Owen Han (@owen.han)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @salt_hank



Vegetarijanska opcija 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Owen Han (@owen.han)

 

* * *
Naslovna fotografija:  @owen.han


Bonjour

U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto?

TEKST: Bonjour.ba - PR

U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto? U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto?

Smješten u samom srcu Sarajeva, Hotel Europe već više od jednog stoljeća predstavlja simbol elegancije, vrhunske usluge i bezvremenskog šarma
 

hotel-europe-praznicna-vecera-8-bonjour-ba


Njegov prepoznatljivi spoj historijskog naslijeđa i modernog luksuza čini ga jednim od najposebnijih prostora u gradu, mjestom gdje se tradicija susreće s savremenim komforom, a svaki detalj odiše pažnjom i stilom.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-3-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-7-bonjour-ba


Posebno mjesto u ponudi Hotela Europe zauzima njegova gastro tradicija. Kroz godine, hotel je postao sinonim za posebno kulinarsko iskustvo u kojem se kreativnost, kvaliteta i autentični okusi stapaju u meni koji zadovoljava i najzahtjevnije goste. Svako jelo kreira se s pažljivo biranim sastojcima, a kuhinja teži savršenom balansu – od laganih mediteranskih tonova do bogatih, punih nordijskih okusa.

Upravo u tom duhu Hotel Europe i ove godine otvara vrata svog Atriuma i poziva na tradicionalnu Prazničnu Večeru, koja će 26. decembra pretvoriti večer u nezaboravno kulinarsko i muzičko iskustvo.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-30-bonjour-ba


Šta vas očekuje?


26.12.2025. u 20:00h u ambijentu koji spaja toplinu praznične sezone i eleganciju atrijuma, gosti će uživati uz live jazz muziku u izvedbi saksofoniste i DJ-a Borisa Bomoštara koja će dodatno naglasiti atmosferu blagdanske čarolije.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-2-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-9-bonjour-ba


Ovogodišnja večera donosi izbor između dva kreirana menija, svaki u pet pažljivo osmišljenih slijedova:

Moderni Mediteran: Riblji meni

Za ljubitelje svježine, morskih okusa i lagane mediteranske elegancije.

- Amuse: Pohana sirna kuglica s borovnicom i timijanom

- Predjelo: Crudo od brancina

- Toplo predjelo: Ravioli ricotta–špinat, kadulja & limun

- Glavno jelo: Losos s koricom od pistacija, salata od komorača i naranče

- Desert: Kuhana kruška u vinu sa sladoledom
 

hotel-europe-praznicna-vecera-4-bonjour-ba


Nordijski Ugođaj: Mesni meni

Za one koji preferiraju zemljane tonove, toplinu arome i bogatstvo nordijske kuhinje.

- Amuse: Pohana sirna kuglica punjena suhom smokvom i ružmarinom

- Predjelo: Cvekla tri teksture s orasima

- Toplo predjelo: Krem juha od celera i jabuke

- Glavno jelo: Sporopečena teleća potrbušina s pireom od peršina i prokulicama s lješnjacima

- Desert: Kolač od badema i kruške


hotel-europe-praznicna-vecera-5-bonjour-ba


Dodatna praznična iznenađenja    
 

Praznični ambijent bit će upotpunjen posebnom dekoracijom, a svaki gost će dobiti i mali poklon kao pažljivo odabran znak zahvalnosti i topline.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-11-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-6-bonjour-ba


Za dodatni praznični ugođaj, pripremili su i poseban photo-corner - elegantno dekorisan jelkom, toplim novogodišnjim detaljima, te ogledalom - savršen za fotografije koje će zauvijek čuvati uspomenu na ovu večer.  
 

hotel-europe-praznicna-vecera-1-bonjour-ba-1
 

Kako rezervisati?


Cijena je 80 KM po osobi, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta: [email protected].
+387 33 580 573, +387 33 580 400.

Praznici su vrijeme zajedništva, uživanja i stvaranja uspomena, a Hotel Europe, kao jedan od simbola sarajevske tradicije i gostoljubivosti, savršeno je mjesto za to.

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!