Ove 4 stvari sretne žene urade do 9 sati ujutro - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ove 4 stvari sretne žene urade do 9 sati ujutro

Tekst:

Emina Smaka

POSAO & ŽIVOT
4.4.2022.

Gašenje posljednjeg alarma, brzo ustajanje iz kreveta, tuširanje i stresni odlazak na posao? Ako vam ovo zvuči poznato onda je ovo tema za vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo ne mora i ne treba da bude vaša jutarnja rutina. Na svu sreću uz male trikove drugih uspješnih i sretnih dama, vrlo lako možete kreirati dobre navike koje će vam popraviti jutra, te uz koje će vam dan krenuti bez velikog stresa. Naravno, u današnjem vremenu obaveze nas sustižu za svih strana, dan bez stresa, barem onog malog je skoro pa nemogući. Međutim uvijek postoji prostor za bolju organizaciju i pozitivnije navike. U nastavku donosimo 5 stvari koje sretnije žele urade do 9 sati ujutro. 

 Ne koriste telefon do 9 sati

Pored toga što će vam telefonski pozivi, mailovi i poruke stvoriti stres odmah ujutro, jutro bez telefona ima i druge beneficije. Ukoliko uzmete telefon na nekoliko minuta to se vrlo lako oduži i na jedan sat, samim tim gubite vrijeme koje možete uložiti u pozitivnije stvari koje će vam dati energiju. 


Uživaju u tišini

Ukoliko ste u mogućnosti, ovo je jedan od najboljih trikova za početak no stress dana. Ideja je da uživate u tišini, ne dopuštate nepotrebnim informacijama u vašu memoriju, te da osjetite mir prije nego krenete s radnim obavezama. To znači bez razgovora na telefon, bez poruka i mailova, ali i bez razgovora sa ukućanima neko vrijeme nakon buđenja.

 


Vizualizacija dana

Ovaj korak vam se može činiti pomalo neefikasan ili šašav ali zaista ima efekta. Naime, svi imamo to do liste koje su ispunjene raznim obavezama, ali kroz vizualizaciju u mislim pređite svaki od tih koraka i pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati kada ih ispunite. Na ovaj način ćete dobiti dodatnu motivaciju i inspiraciju. 

 


Tuširanje hladnom vodom

Ovo je jedna od najekstremnijih stvari na listi, ali za mnoge djeluje pozitivno. Benefiti hladnog tuša su povećavanje protoka krvi, sagorijevanje nezdravih masti te oslobađaju dopamin u organizam. Naravno preporučuje se jutarnje vježbanje, ali uz hladan tuš dobivate sličan efekt.  

 

* * * 
Naslovna fotografija: @mrs.edithh 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno