Ova planinska kuća na Jahorini je mjesto iz snova za sve ljubitelje prirode i zimske idile - BONJOUR.ba - bh.lifestyle m...

Ova planinska kuća na Jahorini je mjesto iz snova za sve ljubitelje prirode i zimske idile

PUTOVANJA
17.12.2020.

Jahorina je jedna od planina u Bosni i Hercegovini koja nas ne prestaje oduševljavati svojom ljepotom, prirodom, krajolicima, kao i ponudama kojima se uvijek rado vraćamo. Zbog svoje blizine Sarajevu idealna je lokacija za vikend izlet i opuštanje od radnog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od razloga zbog kojeg mnogi ljubitelji planine i snijega jedva čekaju otvaranje sezone, između ostalog, je restoran i hotel „Rajska vrata“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drveni interijer sa planinskim motivima u kombinaciji sa raznovrsnim, kožnim  namještajem i kamenim detaljima čine ovo mjesto pravim rajem za one koji su u konstantnoj potrazi za šarmantnim, planinskim mjestom. Posebno zanimljivo je ognjište u središnjem dijelu restorana gdje možete uživati u pucketanju vatre i šoljici domaćeg vina.

Foto: @rajskavratajahorina

Foto: @rajskavratajahorina

Foto: @inna_m_love

Foto: @naida_p

Radi se o pravoj maloj oazi stvorenoj za uživanje koja je sa vremenom stekla status nezaobilaznog mjesta za udovoljiti nepcu i uživati u planinskom interijeru. Nalazi se na 1600 m nadmorske visine u, po mnogima najljepšem dijelu Jahorine, Rajskoj dolini.

Velika terasa sa pogledom na stazu, idealna je za ispijanje kafe tokom toplijih dana, a budući da se nalazi na sjecištu ski staza, atraktivan interijer uređen u planinskom, retro stilu glavna je stanica za skijaše i bordere tokom zime. Osim toplog napitka i ugodne atmosfere, ovo mjesto se može pohvaliti i bogatim menijem gdje možete isprobati razne zalogaje sa domaćim hljebom, vinom i prirodnim sokovima.

Foto: @mirjana_pejic74

Foto: @rajskavratajahorina

Foto: @rajskavratajahorina

Na web stranici smo saznali da je ideja bila kreiranje: „jednog mjesta na kome će se okupljati zaljubljenici u ovu planinu da, u ugodnom ambijentu i uz vrhunsku hranu i piće, uživaju u druženju.“

Također, objekt raspolaže sa sobama za spavanje i ako vas put odvede na Jahorinu, svakako se pobrinite za to da se ovo šarmantno mjesto pronađe na vašoj listi.

Foto: @rajskavratajahorina

Foto: @rajskavratajahorina

Više informacija i detalja saznat ćete na Instagram profilu, kao i na Facebook stranici. 

***

Naslovna fotografija: @rajskavratajahorina
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 17.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@rajskavratajahorina

Podijeli:

Posljednje objavljeno