4 stvari koje trebate napraviti prilikom online kupovine kupaćeg kostima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 stvari koje trebate napraviti prilikom online kupovine kupaćeg kostima

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
13.5.2022.

Traženja badića u online dućanima znači da s nestrpljenjem čekamo i planiramo kako provesti ljetni odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sama potraga za savršenim kupaćim kostimom za neke je uzbudljiv zadatak, dok za mnoge od nas predstavlja izazovan posao. Za početak predlažemo da kupovinu učinite online i isprobate modele u udobnosti svog doma. Svi koji su prošli iskustvo isprobavanja kupaćeg kostima u kabinama trgovina znaju da neonska svjetla ne kreiraju vizualni dojam koji očekujemo vidjeti u ogledalu. Kako bismo vašu kupovinu idealnog badića učinili bezbolnom kreirali smo 4 stavke na koje trebate obratiti pažnju pri samoj kupovini. 

 


Odlučite se za model 

S obzirom na to da govorimo o online kupovini, predlažemo da pripremite inspo board s modelima koje želite. Odlučite se na 1 ili 2 modela i tako će kupovina biti jednostavnija. Ovaj trik će dobro doći kada uplovite u more najrazličitijih badića. Na ovaj način svoj fokus možete ograničiti na unaprijed zamišljene modele. 

 


Određivanje potrebne veličine

Kroz ovu stavku ćete otkriti čari online kupovine. Skoro svi dućani na svojim stranicama posjeduju vodič s veličinama koje su prikazane u dimenzijama određenih dijelova tijela. S toga zapišite svoje dimenzije i vodite se njima pri biranju kostima. Ako ipak kupujete u trgovini, u kabinu ponesite uvijek dvije veličine za svaki slučaj. 

 


Koji dizajn odabrati?

Razmislite o svim aktivnostima koje ćete obavljati u badiću. Da li planirate dane provoditi na ležaljci, adrenalinskim aktivnostima, odbojci na plaži ili ispijanju koktela u obližnjem baru? Jednom kada ste taj dio riješili sukladno tome birajte model i dizajn. Ako planirate biti aktivni birajte kostime jednostavnijeg i udobnije dizajna, jednodijelni kostim je dobra opcija. Ukoliko pak mislite dane provoditi ležerno, birajte neki od zabavnih modela. 

 


Materijali i boje 

Materijali i boje kupaćeg kostima su za većinu nas najbitnija stavka. Imajte na umu da će tanki materijali brzo izgubiti svoj oblik, dok će svjetlije nijanse učiniti da kostim postane proziran u dodiru s vodom. Zgodno je obratiti pažnju i da odabir boje koji će komplementirati vašem tenu. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @collagevintage
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno