3 načina kako ojačati imunitet tijekom hladnijih dana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 načina kako ojačati imunitet tijekom hladnijih dana

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
3.1.2023.

Dolazak hladnijih dana znači i povratak raznih sezonskih bolesti poput prehlade i gripe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stoga, kako bismo što jednostavnije mogli prevenirati pojavu istih i na najbolji način pripremiti se za hladnije dane potrebno je ojačati imunitet. S obzirom da tijekom hladnijih dana prednost dajemo masnijoj hrani koja će nas zasititi i ugrijati ne smijemo zaboraviti i na potrebnu dozu vitamina, ali i na povratak zdravom načinu života.

Naime, nije tajna da tijekom dvanaestog mjeseca volimo uzeti predah od rutine i malo se opustiti, te zatim prvim danima nove godine vratiti stare navike. Stoga, ako ste ovih dana razmišljali kako se okrenuti zdravijem načinu života i zaštiti od sezonskih bolesti u nastavku donosimo 3 savjeta koja će vam pomoći i osnažiti vaš imunitet.

 Redovna tjelovježba

Osim što tjelovježba pomaže u očuvanju mentalnog zdravlja, treningom se pročišćavaju dišni putevi te smanjuju šanse za razvojem određenih bolesti. No, važno je znati da kod treninga ne trebate pretjerivati. Naime, 3 treninga tjedno dovoljna su kako bismo očuvali zdrav način života i osnažili naš organizam.

Unos određenih vitamina

Vitamin C jedan je od najvažnijih u očuvaju i zaštiti imunog sustava. Stoga, savjetovali bismo da tijekom hladnijih dana u svoju prehranu ubacite više namirnica koje obiluju ovim vitaminom poput određenog voća i povrća. Uz vitamin C, stručnjaci preporučuju i vitamin D koji jača imunitet i štiti od respiratornih bolesti.

 

 8 sati kvalitetnog sna

Kvalitetan san je nešto što mnogi ignoriraju kada je riječ o jačanju imunološkog sustava. Naime, iscrpljen organizam ne može biti i zdrav organizam. Potreban mu je oporavak odnosno san. Stoga, stručnjaci preporučuju da prije odlaska na spavanje udaljite tehnološke uređaje, te spavate 8 sati dnevno.

 

* * *
Naslovna fotografija: @thepilatesclass 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno