Obuća s perjem ne ide nigdje: Ove modele želimo imati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Obuća s perjem ne ide nigdje: Ove modele želimo imati

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
1.3.2023.

Iako je perje trend koji se proslavio posljednjih sezona, zapravo je to modni detalj koji se koristi stoljećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od kraljice Marie Antoinette, koja je bila svojevrsna trendseterica te je perje nosila u kosi, preko Jazz ere pa do ludih 70-ih i 80-ih godina i popularnosti Elton Johna i Cher čiji su kostimi za nastupe skoro pa uvijek uključivali detalje od perja. 

 


 

Ove činjenice samo potvrđuju koliko su moda i trendovi zapravo ciklični te kako neki modni detalji naprosto nikada nisu out. Tako je i s perjem. Prošle sezone smo ovaj detalj viđali na torbama, blejzerima, haljinama pa i hlačama, a ovog proljeće ga nosimo na stopalima, tačnije obući


 Šta je to što nas neprestano vuče ka pernatim detaljima? Da li je u pitanju njihova senzualnost, razigranost ili tekstura? Možemo reći da su uključeni mnogi faktori, no, svakako se ovo proljeće možemo zamisliti na ručku s prijateljicama u klasičnim jeans hlačama i pernatim sandalama.

Zavirili smo u dućane dostupne u BiH i pronašli 6 modela koji se savršeno slažu uz gore spomenutu zamisao. Crne, pink i nude nijanse prevladavaju te ih je lako spariti uz različite modne izražaje. Na koji model ćete vi kliknuti 'stavi u korpu'? 

 

6 modela cipela s perjem
 

ZARA 119,00 KM

ZARA 99,95 KM

ZARA 99,95 KM

Bershka 69,95 KM

Bershka 69,95 KM

MANGO 159,00 KM

* * * 
Naslovna fotografija: @leoniehanne

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno