TEKST: Maria Krezić

DATUM OBJAVE: 4.2.2022.

Početak ove godine Tuzlacima je predstavio jedan posve novi koncept restorana i kulinarski doživljaj. Radi se o urbano uređenom restoranu Kvin u sklopu Bingo City Centra u Tuzli.


Ugodan i moderan ambijent kombinira industrijski i naturalistički stil uređenja i predstavlja idealan kutak za prijateljske susrete, romantične večere ili pak uživanje uz ukusnu šalicu kave i omiljeno štivo. Restoran je za goste otvoren svakog dana od 9 sati do ponoći i ima odvojen caffe i koktel, odnosno barski dio. Šarmantan interijer i inovativni gastronomski koncept, pružaju posjetiteljima poželjan način za ispuniti svakodnevnicu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 

Pored spomenutog krasi ga i bogata ponuda najfinijih vina s etiketama iz različitih vinogorja naše regije. Opustite se uz čašu kvalitetnog vina i pokoji zalogaj tradicionalnih i gurmanskih delicija posjetom ovog simpatičnog lokala. Više o njegovom vizualnom karakteru i ukusnim jelima koje nudi pogledajte u nastavku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kvin (@kvinrestoran)


* * * 
Naslovna fotografija: @kvinrestoran


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!