Nova era odijevanja za posao: Ovako izgledaju kombinacije za office danas - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nova era odijevanja za posao: Ovako izgledaju kombinacije za office danas

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
30.10.2023.

Svijet se mijenja, a s njim i način na koji se oblačimo za posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Odlazimo iz strogog i konzervativnog dress codea u eru gdje moda na radnom mjestu postaje izražajna, svestrana i personalizovana. Ona donosi modne inovacije i slobodu u izbor stilova. 

Modne insajderice predvode ovu transformaciju, pokazujući nam kako se obući za posao, istražujući siluete i veličine, eksperimentišući s printovima i bojama te kombinujući neočekivane komade. S jedne strane se čini da je sve dozvoljeno, dok s druge vidimo da se kreira balans s klasičnim komadima koje smo navikli vidjeti u modi za ured. 


 Koje to komade možemo vidjeti u kombinacijama novih generacija?

Oversized komadi postaju sve popularniji na radnom mjestu: veliki baloneri, široke košulje i hlače s naglaskom na udobnost i slobodu kretanja. 
Dok su ranije klasici poput crne i sive dominirali uredskim okruženjem, nova era donosi eksploziju boja i uzoraka. Modne insajderice nose različite boje i printove, stvarajući svijetlu i veselu atmosferu na poslu. 

 Posebno nas raduje trend tenisica na poslu. Nekada rezervisane za casual izdanja, sada se pojavljuju u kombinaciji s klasičnim odijelima, a mini suknje, uz pametno odabrane dodatke, postaju sastavni dio poslovne garderobe.

 Unatoč svim promjenama, klasični komadi nikada ne izlaze iz mode. Baloneri, blejzeri, košulje i crne hlače ostaju stabilna baza za poslovni izgled. No, sada se nose na neočekivane načine.  

 

Dodatna inspiracija 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @hey_irma 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno