3 načina kako vratiti sjaj oštećenoj kosi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 načina kako vratiti sjaj oštećenoj kosi

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
4.10.2022.

Imati zdravu i njegovanu kosu cilj je mnogim damama. No, kako bismo stigli do tog cilja trebamo obratiti pažnju na male, ali veoma bitne svakodnevne korake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kada je riječ o redovnoj njezi kose, veoma često se događa da činimo male skoro pa neprimjetne greške koje ostavljaju duboke i ozbiljne posljedice. Naime, češljanje mokre kose, redovno korištenje električnih uređaja poput uvijača ili sušila može dovesti do dugotrajnog oštećenja dlake. Kako pomoći oštećenoj kosi, te kako vratiti izgubljeni sjaj otkrivamo u nastavku teksta.

 Redovno posjećujte frizera

Osim što šišanjem ćete pospješiti rast kose, isto tako ćete se riješiti izlomljenih i ispucalih vrhova koji čine da vaša kosa izgleda beživotno. Isto tako svježe ošišanu kosu lakše je održavati, s obzirom da je oštećena kosa sklona petljanju.

Zdravo se hranite

Nedostatak biotina ili cinka može uzorkovati da vaša kosa postane slaba i lomljiva. Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju redovan unos nutrijenata potrebitih vašoj kosi koji će utjecati na rast zdrave dlake, te isto tako ojačati korijen vaše kose.

Nježno češljajte kosu

Osim što je bitno da kosu ne češljate dok je vlažna isto tako je bitno da ovaj korak činite lagano i nježno. Naime, naglim povlačenjem dlake možete ju dodatno oštetiti i učiniti lomljivom. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @sarahangius

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno