Poznati food bloger nam je otkrio recept za neodoljive raspucance koji će oduševiti sve čokoljupce
Tekst:Ilda Lihić-Isović
GOURMETOvaj recept za čokoladne raspucance zabavno je napraviti, super je ukusan i savršen je za blagdane!
Bilo da ih spremate da iznenadite najbolju prijateljicu, izvlačite ih tople iz pećnice za blagdansku zabavu sa najdražima ili ih ostavljate sa napomenom za Djeda Mraza, sigurni smo da ovi čokoladni raspucanci su kolačići koje ćete voljeti.
Foto: @senjamafn
Kada smo ugledali fotografije ovi savršenih, malih zalogaja na Instagram profilu food blogera @hungry_mile znali smo da je naša potraga za savršenim receptom završena.
Mile nam je otkrio recept i oduševio sa činjenicom da je sama priprema tijesta za kolačiće vrlo jednostavna i brza da smo poželjeli odmah zaputiti se do kuhinje.
Da je ovaj recept uistinu poseban, nakon što uvaljate kuglice tijesta u šećer u prahu, zauzmite poziciju ispred pećnice kako biste gledali proces formiranja kolačića. Naime, kako se kolačići počinju širiti, šećer u prahu počinje pucati stvarajući izgled kolačića zbog kojih je dobio ime "raspucanac". Obećavamo super zabavu, posebno za mališane.
ČOKOLADNI RASPUCANCI by @hungry_mile
SASTOJCI:
Tijesto:
- 570 g čokolade
- 115 g maslaca
- 200 g brašna
- 6 g praška za pecivo
- 200 g mljevenih badema
- 6 jaja
- 200 g šećera
- korica od 2 do 4 naranče
Za uvaljavanje:
- 100 g kristal šećera
- 100 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na laganoj vatri. Ostaviti sa strane da se hladi.
Jaja razraditi sa šećerom dok se ne dobije gusta krema, dodati naribanu koricu naranče i dobro izmiješati.
U posebnoj posudi pomiješati brašno sa bademom i praškom za pecivo. Dobro izmiješati da se sve ravnomjerno rasporedi. U čokoladu dodati kremu od jaja i postepeno dodavati smjesu od brašna i badema. Kad sve postane homogeno, dobro pokriti i ostaviti u hladnjaku oko 24 sata ili preko noći.
Formirati kuglice i bogato ih uvaljavati prvo u kristal šećer, zatim u šećer u prahu. Peći na 170° 5 – 10 minuta (7 minuta).
Napomena: ukoliko niste sigurni u to je li korica vaše naranče za upotrebu - tome doskočite tako da dio čokolade zamijenite tamnom čokoladom sa narančom.
Nakon što isprobate ovaj recept, ideje za nove slastice pronađite i klikom na Instagram profil ili web stranicu.
Foto: @senjamafn
***
Naslovna fotografija: Senja Vild
Tekst: Ilda Lihić-Isović