3 beauty trika Natalie Portman koje i mi želimo u svojoj rutini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 beauty trika Natalie Portman koje i mi želimo u svojoj rutini

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
30.3.2022.

Natalie Portman je američka glumica koja je karijeru započela još u tinejdžerskim danima, te se proslavila ulogom u filmu 'Leon: The Professional'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon toga njena karijera je išla uzlaznom putanjom, te je osvojila i prestižnu nagradu Oscar za glavnu ulogu u filmu 'Black Swan'. Pored uspješne karijere prepoznatljiva je i po svojoj prirodnoj ljepoti i prekrasnoj energiji. Za Vogue je govorila o svojoj proljetnoj self care rutini, te smo s velikim entuzijazmom odlučili saznati koje korake beauty rutine ima oskarovka Natalie Portman.

 

 

Veći unos vode za više energije

Kako kaže za Vogue, od nove godine je odlučila prestati piti kafu, te smanjiti unos alkohola, ali unositi više vode u organizam. Na ovaj način je uspjela izbalansirati svoju energiju, a kao trik za unos većih količina vode, koristi bocu od 2 litra i nosi je svuda sa sobom.
 

Hidratacija kože

Shvatila je da s godinama mora obratiti veću pozornost na hidrataciju lica, te je to korak njene beauty rutine koji ne preskače. Pored krema, dodatnu hidrataciju postiže i maskama za lice. Kaže kako, ovaj korak svoje rutine vidi kao sazrijevanje. 

 


Smanjenje korištenja tehnologije i interneta

Da, i velike zvijezde poput Natalie Portman ne mogu odoljeti vijestima, internetu i društvenim mrežama. Telefon gasi pred spavanje, ali i kada provodi vrijeme s djecom. Na ovaj način se bolje povezuje s ljudima oko sebe, ali i smanjuje stres i svima dobro poznati 'overthinking'. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @natalieportman

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno