Vogue je kreirao listu od 12 odjevnih arikala koje trebate imati u 30im. Izdvajamo 7 najbitnijih. - Bonjour.ba - bh.life...

Vogue je kreirao listu od 12 odjevnih arikala koje trebate imati u 30im. Izdvajamo 7 najbitnijih.

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
17.1.2022.

Odmah na početku ćemo se složiti da su 30e nove 20e, a onda i s tim da u 30im trebamo napraviti neke promjene, ozbiljnije pristupiti nekim stvarima, ali i organizovati neke segmente svog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve zaljubljenike u modu, prvo će se okrenuti odjevnim komadima koje bi trebali posjedovati u svojim ormarima. Ne samo ' jer to tako treba' nego i zbog osvještenijeg i zrelijeg razmišljanja o modnoj industriji i kreiranja sopstvenog stila i modne kapsule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste baš vi u ovom periodu svog života, onda ste do sada naučili da baš ništa ne morate, te da se vodite sopstvenim osjećajima i da se oblačite sukladno ličnom stilu. Međutim ne škodi imati nekoliko komada u ormaru koji će vam uvijek dobro doći, te na koje se možete osloniti u svakoj modnoj dilemi.

 

Bazične bijele majice
O ovom komadu smo pisali nekoliko puta i o njegovoj važnosti u kreiranju slojevitih kombinacija, ali i onih jednostavnih u kojima ćete izgledati dobro.

 

Jeans hlače

Ukoliko imate par jeans hlača koje vam savršeno pristaju, onda znate koliko su važan dodatak vašim kombinacijama. Ne samo da izgledaju dobro, nego se u njima i osjećate odlično, jednostavno daju dodatnu dozu samopouzdanja.

 

Crne hlače

Bilo da se radi o kreiranju poslovnih outfita ili smart casual kombinacija, bez kvalitetnih i udobnih crnih hlača to nije moguće. U ovaj komad vrijedi uložiti, jer se može nositi godinama i uvijek je u trendu.

Kožna jakna

Ne, ovaj komad nije namijenjen samo za osobe određenog stila. U svakom ormaru treba da se nađe ovakav komad, koji je idealan za proljetne i jesenske dane, a sigurno ćete se u njima osjećati kao prava cool girl.

Poslovni blejzer

Sigurno ste se našli u situaciji kada dobijete poziv za razgovor za posao i onda pomislite kako nemate odgovarajuću odjeću za to. S crnim blejzerom ne možete pogriješiti, idealan je komad za poslovne kombinacije, a možete ga stilizirati i u cool svakodnevni look.

Donji veš

O zanimljivom i kvalitetnom vešu se ne govori mnogo, a ima velike beneficije za vaše odjevne kombinacije. Bez obzira koliko jednostavan vaš outfit bio ukoliko znate da ispod nosite profinjene komade donjeg veša, instant ćete se osjećati bolje. Pored toga, u 30im zaslužujete kvalitetan, sexy i udoban donji veš.

 

Nakit za svaki dan

Važnost aksesoara u kreiranju kombinacija je neosporiva, predlažemo da kreirate mini dnevnu kolekciju koja se uklapa u većinu vaših kombinacija, te ćete tako omogućiti brže i efikasnije odijevanje ujutro.

* * *
Naslovna fotografija: @thestyleograph
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno