TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 3.8.2022.
Mostar Summer Fest koji već desetu godinu za redom okuplja najbolja imena regionalne glazbene scene, pored sjajnog koncertnog programa donosi i čitav niz zanimljivog popratnog sadržaja.
U Mostaru te na +40 može rashladiti samo Neretva i piće u MSF Chill out zoni, zato obavezno svrati do Žujinog pub-a, jer je hladna Žuja MSF zakon br. 1. Za one koji više vole neodoljive boje i okuse, u Rakija corner-u mogu pronaći domaću rakiju po svom ukusu, dok Cocktail bar nudi kombinacije pića od kojih se provjereno pleše bolje. U Gastro kutku ljubitelje dobrog zalogaja čekaju vrhunski burgeri i pizza, a slatki predah učinite uz slasne palačinke. Gastrotainment na festu za vaša nepca.
Jedinstven festivalsko-cirkuski spektakl donosi Inex Cirkus Teatar sa svojim magičnim performansima, dok će otkačeno šarenilo i razigranost festa upotpuniti Toco ekipa. U Photo Booth-u napravite najluđe fotografije i zadržite ljetne uspomene nadohvat ruke, a privremena tetovaža neka bude podsjetnik na nezaboravne festivalske momente.
Nezaobilazna stanica je svakako i festivalski Fan shop powered by Kratki rukav u kojem ćete pronaći omiljenu festivalsku majicu službenog dizajna ovogodišnjeg festivala. Za nezaboravno deseto izdanje Mostar Summer Festa 4., 5. i 6.8. pobrinut će se Prljavo kazalište, Galija, Psihomodo pop, Buč Kesidi, Repetitor, Krankšvester, Z++, Frenki, Kontra, Indigo, Smoke Mardeljano, Orthodox Celts i drugi!
U prodaji su festivalske ulaznice po cijeni od 49 KM i jednodnevne ulaznice po cijeni od 25 KM. Podsjećamo kako na dane festivala neće biti moguće kupiti festivalsku ulaznicu, a cijena jednodnevnih ulaznica će biti 30 KM.
Ulaznice pronađi na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sustava kupikartu.ba i drugim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH.
Chillamo ispod festivalskih zastavica.
***
Foto: Mostar Summer Fest PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!