Moda i nogomet: Neočekivana estetika koja vlada street style kombinacijama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Moda i nogomet: Neočekivana estetika koja vlada street style kombinacijama

Tekst:

Arijana Bošnjak

STREET STYLE
25.9.2023.

Blokecore je novi trend koji polako osvaja društvene mreže, a koji kombinira dvije naizgled nespojive priče – onu modnu i nogometnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova estetika, kao i svaka druga koja se pojavi preko noći, vuče korijen iz prošlosti. Ovakav stil dolazi od casuals subkulture iz ranih 80 – ih koji su svoju ljubav prema nogometu i modi ispreplitali u jednu unikatnu modnu priču.

Današnji blokecore donosi nešto pristupačnije kombinacije koje odišu ironijom i camp estetikom. Tako su u svoje svakodnevne outfite, mnoge modne insajderice dodale detalje poput navijačkih šalova, dresova i nosivije varijante kopački koje odvažno kombiniraju čak i uz nešto elegantnije komade.

 Da je ovaj trend zaista osvojio naklonost modnog svijeta, bilo da govorimo o street style-u ili kultnim modnim i sportskim brendovima, pokazuje i nova kolaboracija Fenty x PUMA

 Sigurni smo da ćete ove neobične, ali efektne tenisice brzo dodati na listu želja, a do tada se inspirirajte unikatnim lookovima modnih insajderica i pogledajte kakve to nogometne komade nose. 


Blokecore inspiracija

 

* * *
Naslovna fotografija: @chiaraferragni

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno