3 trika za kreiranje minimalističkih kombinacija koje će spasiti svaki dan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 trika za kreiranje minimalističkih kombinacija koje će spasiti svaki dan

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
7.1.2022.

Minimalistički stil je zastupljen već neko vrijeme kako u interijeru tako i u modnom svijetu, a poznate modne insajderke ga učine da uvijek izgleda uglađeno, jednostavno i moderno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada se i sami odlučite okrenuti minimalizmu u odijevanju, kombinacije vam se mogu učiniti prejednostavnim i nezanimljivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga smo vam odlučili otkriti 3 trika pomoću kojih ćete kreirati jednostavne kombinacije, ali koje će biti vrijedne pažnje, a uz ove trikove ćete uvijek kreirati kombinacije koje mogu biti odgovor na svaku modnu dilemu.

Monohromatske kombinacije

Ukoliko ste početnik u minimalizmu, najbolji način za kreiranje outfita su monohromatske kombinacije u crnoj, bijeloj, sivoj ili nude nijansi. Odaberite komade za klasično slaganje kombinacije, ali se odlučite na jednu boju koja će biti zastupljena kroz sve komade.

 

Klasični komadi su must

Komadi koje vjerovatno već imate u ormaru i ne „sparkaju joy“ sami od sebe, su pravi komadi za kreiranje minimalističkih i uglađenih outfita. Bijela ili jeans košulja, bazična majica neka vam bude centralni dio kombinacije, ne plašite se spariti jeans košulju za crnim poslovnim hlačama.

 

Struktura i kroj

Kada pređete na novi nivo smišljanja lookova, shvatit ćete da u minimalističkom stilu veliku igru igraju upravo strukture i krojevi komada. Neobične siluete jednostavnih komada, poput blejzera, će vašoj jednostavnoj kombinaciji dati taj wow efekat. Igrajte se i sa dužinama komada, crop košulje i ravne kratke jeans hlače u kombinaciji sa dugim kaputom će činiti dobro promišljenu minimalističku kombinaciju.

* * *
Naslovna fotografija: @shapirotati
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno