Mladoženja: Šta obući na vjenčanje? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.Men: Evo šta on može obući na vaše vjenčanje

Tekst:

Nevena Divčić

STILSKI SAVJETI
27.12.2023.

Vaš veliki dan je sve bliže!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Klasične kombinacije u crno - bijelim i sivim nijansama uvijek su siguran izbor. No postoji nekoliko odličnih načina da i mladoženjin look bude jedinstven te tako dodatno prati vaš glamurozni izgled.


Klasični smoking

Crno odijelo, bijela košulja, leptir - mašna i cipele koje se slažu s odijelom čine klasičan i sofisticiran izbor. Mogućnosti variraju od klasičnog crnog do tamnijih nijansi sive ili plave. Ok, znamo da je ovo siguran izbor i pobjednička kombinacija. No, kako se poigrati sa detaljima i stilom? 

 Odijelo s prilagođenim detaljima

Dodavanje personaliziranih detalja može učiniti razliku. Razmislite o odijelu s diskretnim uzorkom ili teksturama. Također, odabir pravog kroja koji naglašava figuru može doprinijeti eleganciji. Isprobajte odijela s različitim teksturama, dezenima i štofovima. Personalizovane poruke na velu ili vjenčanicama su sve češće, zašto njima ne biste dodatno ukrasili i dijelove njegovog outfita? Osim toga, prsluk u kotrastnoj boji ili nekoj od srodniih nijansi cjelokupnom izgledu će dati novu dimenziju i dodatnu notu šarma.

 Kombinacija sakoa i hlača

Za manje formalno vjenčanje, kombinacija sakoa i hlača može biti odličan izbor. Sakoi od laganih materijala poput lanenih ili pamučnih tkanina mogu stvoriti ležeran, ali i profinjen izgled. Ovo je svakako izbor koji će se mnogo bolje uklopiti u teme ljetnih, opuštenih vjenčanja, za razliku od zimskog u kojem težimo ka što više slojeva.

 Smjela kombinacija boja

Igranje s bojama može biti hrabar potez, ali može izgledati izvanredno ako se pravilno izvede. Kombinacija odijela i pratećih komada u skladu s temom vjenčanja ili bojama cvijeća može dodati poseban šarm. Pored toga, pomenuta kombinacija sakoa i hlača koji nisu nužno dio jednog kompleta će odlično izgledati i ako se poigrate s kontrastnim nijansama.

 

* * *
Naslovna fotografija: @annaliserosephotography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno