3 restorana Makarske rivijere po preporuci lokalnog dečka Marka Andrijaševića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 restorana Makarske rivijere po preporuci lokalnog dečka Marka Andrijaševića

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
8.9.2022.

Nakon što smo prethodnih mjeseci rado istraživali posebna mjesta na Jadranskoj obali, ovog puta smo se upustili u nešto drugačiju avanturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako to obično biva kod otkrivanja nekih skrivenih dragulja uvijek je najbolje prepustiti se u ruke lokalaca. Stoga, u želji za pronalaskom jedinstvenih gastro mjesta Makarske rivijere u našoj rubrici Gourmet ugostili smo Marka Andrijaševića, dečka iz Makarske i osnivača posebnog gastro projekta – Marendologija. Riječ je o nešto drugačijem food blogu na kojem je Marko vrlo vješto spojio strast prema gastronomiji i ljubav prema fotografiji u jednu posebnu priču koju vrlo rado pratimo. U razgovoru s našim uredništvom Marko je otkrio da je cijeli projekt nastao iz hobija, kada je tijekom studentskih dana fotografirao svoja jela, no s vremenom se cijela priča pretvorila u veoma zanimljiv posao.

 „Oda hedonizmu i gastronomiji, jer je za mene kuhanje i hrana ultimativni način uživanja, i želim tu strast podijeliti s drugim ljudima, pokazati im da uživanje u hrani dostupno svima", odgovorio nam je kada smo ga pitali o samom projektu Marendologije. Naime, Marko je ljubav prema gastronomiji razvio u oca, za kojeg ističe da je strastveni kuhar, stoga nas ne iznenađuje da svaka fotografija na Marendologiji otkriva jednu posebnu ali i duboku gastronomsku sagu. U skladu s tim, Marko je idealan sugovornik ali i vodič za gastronomsko putovanje kroz Makarsku rivijeru, a ovog puta za naše čitatelje kreirao je listu restorana koje vrijedi posjetiti, te o kojima više možete otkriti u nastavku.

Koba Kalalarga

„Konoba Kalalarga je smještena u samom centru Makarske, u istoimenoj ulici. To je obiteljski restoran koji već dugi niz godina nudi tradicionalna jela i koji tokom godine okuplja domaću populaciju po danu za vrijeme marende, što je jasan znak kvalitete. Ambijent je topal i starinsko uređenje konobe vam daje osjećaj da ste u nekim prošlim, jednostavnijim vremenima. 

Restoran Jež

Obiteljski restoran koji je otvorio prije skoro 45 godina, poznat po profesionalnom uslugom i preciznom kuhanju. Jež je prvenstveno riblji restoran i ima širok izbor svježe jadranske ribe, ali isto tako nudi po meni najbolji tartar biftek na ovim prostorima i vrhunske deserte. Svakako bi izabrao ovaj restoran za posebne prigode i nedjeljne ručkove.

Restoran Freya

Proglašen među top 14 restorana u Dalmaciji, Restoran Freyja je smješten na samoj plaži u Tučepima, te nosi brojna priznanja; kao što su 2 toke gastronomskog vodiča Gault&Millau, te 86 bodova u Falstaff magazinu. Restoran ima dva fokusa, približavanje visoke gastronomije široj publici, te maksimalna iskoristivost lokalne namirnice. Freyjin mladi chef Josip Tomas, će vas povesti kroz njegov bistronomski izričaj Dalmacije kroz svoj meni, a posebno je ponosan na degustacijske menije koje zajedno sa svojim timom kreira na dnevnoj bazi. U Freyji svakodnevno možete pronaći i svježi ulov lokalnih ribara, te uživati u selekciji premium odrezaka koje odležavaju sami. U ponudi imaju osamdesetak etiketa vina od kojih je većina malih lokalnih vinara."


Foto: Marija Laća

Foto: Marija Laća

* * *
Foto: Marko Andrijašević/ @marendologija

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno