5 pravila u make up rutini kojih se pridržava svaka Parižanka - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 pravila u make up rutini kojih se pridržava svaka Parižanka

Tekst:

Emina Smaka

MAKEUP
25.12.2021.

Kada pomislimo na najchic žene na svijetu, mnoge od nas pomisle - Parižanke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene koje uspijevaju izgledati uredno, ležerno, elegantno i pomalo messy sve u isto vrijeme, bilo da govorimo o odijevanju ili make upu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga što mnoge od njih izgledaju i jesu modne ikone, neopterećene trendovima, našu pažnju je privukla i njihova beauty/make up rutina. Zaintrigiralo nas je koja su to njihova pravila kada je make up u pitanju, te kako uvijek izgledaju chic i svježe. Kroz istraživanje smo izdvojili 5 pravila kojih se drže Francuskinje, a mnoge od nas žele postići upravo taj izgled.

Prihvatite svoja nesavršenstva

Ovo je opće pravilo kada je stil i make up Francuskinja u pitanju, prihvataju svoje različitosti i nesavršenstva, te ih dodatno ističu.

 

Crveni karmin

Jedan od zaštitnih znakova Francuskinja je sigurno savršena nijansa crvenog karmin, koji i najjednostavniju kombinaciju uzdiže na sofisticiraniji nivo. Trik kojim se koriste je da ga ponekad nanesete nježno, tek toliko da izgleda kao da je to vaša prirodna boja usana, za ležerniji izgled.

 

Skincare je najvažniji

Njega kože lice treba biti na prvom mjestu, čisto lice je po njima najbolji make up koji možete imati. Također, naglašavaju da trebate temeljno pripremiti kožu, prije nanošenja šminke.

 

Maskara

Za svakodnevni izgled, Parižanke najčešće biraju maskaru, te preskaču sjenila i tuš. Na ovaj način savršeno naglašavaju svoje oči, bez agresivnog make upa.

 

Touch of blush!

Blago nanošenje rumenila je završni korak u kreiranju make up looka inspirisan Francuskinjama. Najčešće se odlučuju umjesto rumenila koristiti ruž za usne, tako što natapkaju ruž na prste i blago nanesu na obraze.

* * * 
Naslovna fotografija: @leanneansar

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno