Za samo 15 minuta od centra Sarajeva dočekat će vas restoran s prekrasnim ambijentom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Za samo 15 minuta od centra Sarajeva dočekat će vas restoran s prekrasnim ambijentom

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
23.4.2023.

Neukrotiv ritam svakodnevnice nas često podsjeti na važnost organizacije dane, ali i slatkih užitaka koji ga čine boljim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedan od najvažnijih, a i najslasnijih užitaka po pitanju ovog uredništva je svakako i ukusna hrana u dobrom restoranu. Pored ukusne hrane uvijek nas blesavo privuče dojmljiv i inspirativan ambijent, koji je svakako bitna karika uživanja u hrani. Jedno takvo mjesto, koje ispunjava sve navedene karakteristike smo pronašli u Lukavici

 Sudeći po našim istraživanjima, gourmet scena u BiH se svakodnevno jača i naziru se novi favorite restorani. Kako biste pronašli vaš omiljeni tu smo da vam donosimo priče o kultnim restoranima u BiH ili pak tek otvorenim lokalima. 

 Loft – restoran, bar

Na adresi Nikole Tesle 51 pronašli smo restoran s ocjenom 4.7 (200 recenzija), a koji je na gourmet sceni tek dvije godine. Ukusna hrana je kažu ono što čini da se gosti ponovo vrate, s posebnim akcentom na mesne specijalitete. 

 No, nas je ovaj put dojmio neodoljiv interijer restorana, a posebno terasa. Prostor je uređen s preko 200 biljaka što ga čini pravom opuštajućom oazom. Zelenilo čini savršen kontrast tamnim podovima i zidovima te drvenim elementima. Terasa Loft restorana je razlog više što se veselimo toplim danima ispunjenim suncem.  

 

* * * 
Fotografije: @loftrestoran
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno