TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 31.10.2018.
Ukoliko i vi već neko vrijeme želite napraviti efektnu promjenu koja će instant djelovati na promjenu raspoloženja i unijeti željeno osvježenje, odlazak kod frizera je odlična ideja.
Frizura koja je doživjela svoj veliki comeback kod bh. cura i koja je ubrzo preuzela titulu chic odabira te je jedna od omiljenih frizura dama koje se odlučuju na drastičnu promjenu je bob frizura.
Također, u svijetu frizura, poluduga kosa ili popularno nazivan lob bit će savršen odabir uz bob budući da omogućuje jednostavno stiliziranje i održavanje, pristaje gotovo svakom obliku lica i ono najvažnije, izgledat će efektno.
Foto: @divaisback
Možete birati ravno ošišan lob i bob ili ga upotpuniti sa šiškama ili asimetričnom frizurom.
Kada je u pitanju samo stiliziranje ovih frizura, bh. cure koje pratimo na Instagramu su predstavile nekoliko odličnih ideja koje će dodatno naglasiti teksturu, dati volumen frizuri i učiniti ju ženstvenom.
***
Naslovna fotografija: @magaparadzik
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!