3 lekcije o odgoju djece koje možemo ukrasti od Beyonce - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 lekcije o odgoju djece koje možemo ukrasti od Beyonce

Tekst:

Arijana Bošnjak

POSAO & ŽIVOT
19.10.2023.

Već par mjeseci na društvenim mrežama je gotovo nemoguće zaobići objave o svjetskoj turneji koju trenutno održava Beyonce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ono o čemu Instagram bruji je njena kći, Blue Ivy, koja se u nekoliko pjesama nalazi uz Beyonce na pozornici, u pratnji ostalih plesača. Naravno, uz videe koji redovno postaju viralni, dolazi i mnoštvo komentara na račun izgleda kćerke i njenih plesnih sposobnosti.

 Ipak, u mnoštvu pohvalnih, ali i onih negativnih i zanemarivih komentara, našli su se i neki o načinu na koji Beyonce odgaja djecu. Za njenu djecu možemo reći da su jako malo medijski eksponirani (što je svakako pohvalno) te da Beyonce i Jay Z poprilično drže do toga da njihova djeca ne osjete prerano i one negativne strane celebrity svijeta.

Sa samo 11 godina, njena najstarija kći je s njom krenula na turneju kao dio plesnog tima, a mi smo iz toga donijeli nekoliko savjeta koje vrijedi implementirati u odgoj djece.


Neka djeca razviju zdrav odnos prema novcu

Po uzoru na Beyonce, kada djeca dovoljno odrastu, integrirajte ih polako u svoj obiteljski posao (ili ih upoznajte sa svojim radnim mjestom). Uz to, kroz redovan džeparac, u kolikoj god količini to bilo, djeca će razviti osjećaj kakav odrasli imaju kada dobiju plaću. Tako će dobiti jasniji pojam o tome kako se novac zarađuje i neće imati osjećaj da je to imaginarni svijet, niti će misliti da je novac nešto što je jednostavno tu. Uz to, imat će bolju svijest o tome kako trošiti i štedjeti novac.


Nadogradite njihove vještine praksom

Blue Ivy je u majčinu turneju upletena sasvim dovoljno da gradi svoje vještine kroz praksu, a da pri tome i dalje ima vremena da bude dijete. Ne kažemo da djeca trebaju obavljati vaš posao, ali važno je da svaki njihov interes i hobi shvatite ozbiljno i pronađete način kako da se okušaju u tome da bi i sami sebe shvatili ozbiljno. Tako će kroz vježbu i sitne zadatke otkriti nove vještine koje će u budućnosti moći implementirati u svoju karijeru, a uz to će lakše otkriti koje su njihove prednosti i izražene sposobnosti.


Pružite im podršku i pohvalu

Kao što možemo vidjeti na primjeru Blue Ivy (koja je u početku bila puno sramežljivija i nesigurnija na pozornici nego u posljednje vrijeme) djeci uvijek treba otvoreno pokazati podršku i ljubav. Uz razne aktivnosti i hobije, kada pronađu ono u čemu su dobri, jednaku pohvalu mogu dobiti i od trenera i prijatelja. Sve to gradi samopouzdanje koje će im trebati u budućnosti.

 

* * *
Naslovna fotografija: @beyonce

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno