LEGO Anna Wintour, Kanye i Chanel bag? Predstavljamo AI svijet umjetnika RICKDICK. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

LEGO Anna Wintour, Kanye i Chanel bag? Predstavljamo AI svijet umjetnika RICKDICK.

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
8.12.2023.

AI je u naše živote unio velike promjene te iz dana u dan sve više svjedočimo njegovoj upotrebi i u svijetu konceptualne umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je umjetnost koja nadilazi tradicionalne estetske i materijalne vrijednosti, a umjetnici koji se kriju iza toga često stavljaju fokus na ideju ili koncept koji se nalazi iza samog djela. AI je takvu vrstu umjetnosti podignuo na novu razinu.

 Danas možemo sve češće zaviriti u svijest umjetnika na potpuno nekonvencionalne načine i nerijetko putem online svijeta i društvenih mreža. Jedan od takvih je i konceptualni umjetnik Riccardo (u online svijetu poznatiji kao RICKDICK) koji nam kroz AI i meme fotografije servira subverzivni pogled na modnu industriju (između ostaloga).

Ono što se u posljednje vrijeme istaknulo među njegovim radovima, svakako su poznate osobe i kultni modni komadi, koje je kroz AI pretvorio u LEGO figure, a koje bismo svi rado vidjeli i u stvarnosti, kako upotpunjavaju naš interijer.


Anna Wintour, Kim Kardashian i Kaye West kao LEGO figure

Tu se našla AI LEGO verzija glavne urednice američkog magazina Vogue – Anne Wintour. Uz tu LEGO verziju, kreirao je i nekoliko AI generiranih lookova za koje smo sigurni da su u potpunoj kontradikciji s njenim prepoznatljivim stilom, što ovaj koncept i čini subverzivnim i možemo reći, ludo zabavnim.

 Tu se našla i kultna Chanel torbica, ali i figurice slavnih kao što su Ye (Kanye West) i Kim Kardashian.

 Za kraj ćemo samo dodati konstataciju da AI, koliko god nas u nekim trenutcima njegova moć pomalo i zabrine, zasigurno donosi potpuno nove načine izražavanja stavova koji nas zabavljaju i intrigiraju.


Pogledajte još AI radova umjetnika RICKDICKa

 

* * *
Naslovna fotografija: @rickdick_

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno