Kako odabrati kupaći kostim prema obliku i građi tijela? Donosimo vodič. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako odabrati kupaći kostim prema obliku i građi tijela? Donosimo vodič.

Tekst:

STILSKI SAVJETI
17.6.2022.

Kraj proljeća i nagovještaj ljeta idealno je vrijeme za kupovinu (novog) kupaćeg kostima koji će biti statement artikl na plaži ili bazenu, a sve što želite je da se u njemu osjećate udobno, ali i trendy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Bi vam kupovina bila što jednostavnija, donosimo mali vodič kako odabrati idealan modela prema građi tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRUŠKOLIK OBLIK TIJELA

Karakteristika ove građe tijela su najčešće bokovi koji su širi od ramena, kao i nešto uži gornji dio tijela. Upravo zbog toga će jednodijelni kostim biti jako dobar izbor. No, ako ipak više volite bikini, pazite da vaš favorit nema potpuno tanke trakice za vezanje. Odlučite se za bikini čiji će gornji dio imati volane i upečatljiv uzorak.

Foto: @unsplash.com

GRAĐA POPUT JABUKE

Ovu građu tijela karakterizira kraći struk. Idealan model za ovakvu građu jesu modeli visokog struka ili jednodijelni kupaći kostimi sa naborima ili u nekom šarenom, cvjetnom uzorku. Čest odabir za građu tijela poput jabuke su i kupaći čiji donji dio izgleda kao hlačice.  

PJEŠČANI SAT

Ako vaša figura najviše odgovora tzv. figuri pješčanog sata odaberite kupaći kostim čiji je donji dio s vezicama na bokovima, a gornji dio u obliku trokutića. Jednodijelni kupaći kostim idealan je model i za žene sa istaknutim oblinama.

TROKUTASTA (KRUŠKA) GRAĐA

Šira ramena, uski kukovi te duge noge karakteristika su ove figure, zbog čega će joj sjajno pristajati kupaći kostim koji se veže oko vrata. Odličan trik kojim ćete naglasiti struk i donji dio tijela je izbor kupaćeg kostima s istaknutim detaljem na tom području. To mogu biti i panty gaćice koje će vizualno kreirati balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Ipak, najbolji kupaći kostim je onaj u kojem ćete se vi osjećati dobro i u kojem ćete moći izvršavati sve ljetne aktivnosti u jednom danu.
Možda se odgovor krije upravo u kombinaciji ovih preporuka i malo stilskog eksperimentiranja.

***
Naslovna fotografija: @sincerelyjules 

Tekst: Ana Bošnjak  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno