6 inspirativnih, malih rituala za opuštenu večer i najslađe snove - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

6 inspirativnih, malih rituala za opuštenu večer i najslađe snove

POSAO & ŽIVOT
4.3.2021.

Nakon napornog, često i stresnog radnog dana, sve što želite je doći doma, skinuti cipele i relaksirati se svojim malim ritualima koji imaju veliki utjecaj na naše psihičko zdravlje, a svakako i ono fizičko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme relaksiranja i uživanja u samo vašim ritualima zaista može imati veliki učinak i na sutrašnji dan, stoga večernjoj rutini dajte na važnosti i provodite je što je češće moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toplog tuša, udobne pidžame ili spavaćice, mekih papuča i omiljenog naslova u rukama, postoji još nekoliko zanimljivih rituala koje možete prakticirati u svojoj večernjoj rutini. Odvojite dragocjene sate za san, prigušite svjetlo i uživajte u vlastitom cozy ugođaju.

PRIJE SPAVANJA NAZOVITE DRAGU OSOBU

Na kraju dana svi se vratimo sebi i svojim mislima, ono što bez ikakvih dodataka jesmo. Stoga, nazovite svoju majku, baku, djeda ili nekoga koga uživo ne viđate često i pitajte za neke drage osobe iz djetinjstva. Sigurno će vam biti drago čuti gdje su i što rade. Topli ugodni razgovor prije spavanja opustit će vaše misli od svakodnevnih obveza i odmaknuti vas u neko drugo vrijeme i mjesto.

Foto: @unsplash.com

GLEDAJTE OBITELJSKE FOTOGRAFIJE

Možete li se sjetiti kada ste zadnji put razvili fotografije i uvrstili ih u foto album? To smo i mislili. Ali sigurno imate neku svoju kutiju sa uspomenama i fotografijama, dnevnik ili pisma stara i po nekoliko godina. Sigurni smo da će vam neka od njih izmamiti osmijeh i vratiti vas u prošlost, jer ipak, sigurno čuvate samo drage i pozitivne uspomene.

Foto: @unsplash.com

TOPLO MLIJEKO I KEKS KAO U DJETINSTVU

Pretpostavljamo da vas toplo, čokoladno mlijeko ili čaj te zdjelica prhkog keksa podsjećaju na djetinjstvo i bezbrižne noći kada vaš san nisu ometale opterećujuće misli. Osim obvezne beauty rutine važno je i da u organizam prije spavanja unesete neki topli napitak ili laganu večeru. 

Foto: @unsplash.com

OTVORITE PROZOR I UDAHNITE SVJEŽI ZRAK

Ovo je odlična prilika da prije spavanja „poslušate tišinu“ i uživate u sporom ritmu okoline koju vidite ispred sebe. Lice će vam se umiti svježinom i mirisom noći, a uz to ćete udahnuti dovoljnu količinu svježeg zraka potrebnog za prijeko potreban zdrav i miran san.

NAMJESTITE ROLETNE TAKO DA VAS PROBUDI JUTARNJE SUNCE

Zamislite da vaše lice ujutro okupaju prve jutarnje zrake i da se ne budite naglo na iritirajuće zvuke alarma. Namjestite roletne tako da ostane dovoljno prostora da prva jutarnja svjetlost obasja vašu spavaću sobu i napuni vas energijom za još jedan novi dan.

Foto: @unsplash.com

NE PRESKAČITE VEČERNJU BEAUTY RUTINU

Važno je upražnjavati i večernje beauty rituale koji podrazumijevaju čišćenje i hidrataciju lica i vrata. Neka vam pri ruci bude i krema za ruke i nokte, mirisna svijeća i inspirativna knjiga koja će vas potaknuti na bolju produktivnost u sutrašnjem danu. Prije spavanja odvojite malo vremena za organizaciju i planiranje narednog radnog dana, a nakon toga, prostoriju u kojoj spavate ispunite ugodnom glazbom. Neka to bude klasika, jazz ili glazba koja vas osobno opušta i relaksira. Osim udobnosti kreveta i svježe posteljine, podesite i ugodnu sobnu temperaturu, odmaknite se od plavog svjetla ekrana i zaronite u san uz opuštajući sadržaj omiljenih korica knjige.

Foto: @unsplash.com

***

Naslovna fotografija: @viktoria.dahlberg
Tekst: Ana Bošnjak 

POSAO & ŽIVOT , 4.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ana Bošnjak

Foto by:

@viktoria.dahlberg

Podijeli:

Posljednje objavljeno