Želite da vam korektor bude postojan tijekom cijelog dana? Koristite ova 3 koraka. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite da vam korektor bude postojan tijekom cijelog dana? Koristite ova 3 koraka.

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
16.9.2022.

Vjerojatno vam se dogodilo da tijekom cjelodnevnog nošenja šminke, područje ispod očiju izgleda drugačije odnosno tamnije, te dobijete osjećaj kao da korektor ne radi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao što je bitna nijansa korektora, kako bismo mogli postići određeni efekt, isto tako je veoma važno da ga nanosite sukladno određenim nepisanim pravilima. Sukladno tome, makeup stručnjaci navode da je veoma bitna priprema kože prije samog nanošenja korektora, ali i neki koraci koje ne biste trebali preskakati.

Koristite bazu za sjenila

Prije nanošenja korektora na područje oko očiju stavite bazu za sjene kako bi vaša šminka mogla biti postojana tijekom cijelog dana. Isto tako, ovo je odlična baza koja će idealno poslužiti da korektor nanesete ravnomjerno. 

 Nemojte pretjerivati s proizvodom

Previše proizvoda odnosno korektora može dati suprotan efekt od onog kojeg želimo postići. Stoga tijekom nanošenja korektora vodite se slavnom izrekom „manje je više“, te utapkajte lagano proizvod vrhovima jagodica prstiju. 

Koristite puder u kamenu

Kao i kod prethodnog koraka, veoma je važna količina pudera u kamenu koju nanosite. Naime, ovaj korak najbolje je da učinite tako da nakon nanošenja pudera u kamenu na lice ostatak proizvoda s četkice lagano nanesite na područje ispod očiju. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @jastookes 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno