Najzanimljivije kombinacije sa sedmice mode u Kopenhagenu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Najzanimljivije kombinacije sa sedmice mode u Kopenhagenu

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
4.2.2023.

Sada kada je Copenhagen Fashion Week-u došao kraj, vrijeme je da se osvrnemo na najzanimljivije kombinacije s ulica grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi znamo da su se u posljednjih 10 godina na modnom frontu istaknule zaljubljenice u modu iz Skandinavskih zemalja. Danska je jedna od država u kojoj moda cvijeta, posebice u periodu sedmice mode u Kopenhagenu. Stil Dankinja se sastoji od usklađivanja mnoštva boja, uzoraka i materijala u harmoničku stilsku priču. 

 Tako je bilo i ovaj put. S nestrpljenjem smo očekivali kakve će to trendove predstaviti i šta ćemo to i sami uskoro nositi. Napominjemo da je za uspješan look potrebno da trendy komade prilagodite svom stilu i odijevanju. 

 Kako su temperature i dalje ispod nule, modne insajderice su odlučile iz ormara izvući komade u jarkim bojama, dinamičnih silueta i one prikladne vremenskim uvjetima. Posebno smo se zaljubili u kombinaciju stručnjakinje za torbe, Marianne Theodorsen, koja je birala čini se najudobniju ikad haljinu, u puderasto roza boji koju je sparila s dugim kaputom u nude nijansi. Ovaj look želimo nositi cijelu zimu. 

 Ponovo smo u Kopenhagenu mogli vidjeti popularnost zelene boje, kao i općeniti trend jarkih boja. Tu su bila modna izdanja sa setom suknje i džempera, slojevitih kombinacija s mnoštvom dodataka, ali i klasičnih krojeva odijela u paru s tenisicama. Koji je vaš omiljeni look
 

* * * 
Naslovna fotografija: @marianne_theodorsen 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno