Koje cvijeće vole mame? Ovo su favoriti i odgovori bh. dama. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Koje cvijeće vole mame? Ovo su favoriti i odgovori bh. dama.

Tekst:

Ana Rotim

MAME RULZ
7.5.2022.

Majčin dan poseban je datum i savršena prilika da malim znacima pažnje iznenadimo i razveselimo naše majke. Ako ste u potrazi za šarmantnim poklonom pomoću kojeg ćete na vrlo jednostavan način pokazati da mislite na njih i da cijenite sve što čine za vas, možda biste trebale razmisliti o darivanju buketa cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, to je veoma jedinstven i simpatičan način kojim možete staviti osmijeh na lice svojoj majci, dok će dodatni šarm učiniti buket ukrašen cvijećem u kojima one uživaju. Upravo to je bio razlog da napravimo anketu na Bonjour.ba Instagram Stories „Koje cvijeće vole mame?” i podijelimo s vama odgovore naših čitateljica koji su se najčešće ponavljali. No bez obzira koji cvijet birate ili koju gestu darujete svojom mami, sigurni smo da će najviše uživati u vremenu provedenom s vama.

Tulipani

Ovi prekrasni cvjetovi bogati laticama raznih boja odličan su poklon za Majčin dan. Različite boje tulipana nose i različito značenje pa tako za ovaj dan idealno je birati žute tulipane koji se često nazivaju cvijetom sreće ili pak ružičaste boje kojima iskazujemo poštovanje i ljubav.

 Ruže

Cvjetovi ruže su čarobnog su izgleda i obogatit će svaki prostor, upravo zato mnoge dame ih biraju kao poklon majkama. Crvene ruže simboliziraju milost, sofisticiranost i ljubav, dok žute ruže simboliziraju prijateljstvo i sreću.

Orhideja

Ovaj prekrasan cvijet očaravajuće je ljepote, a simbolizira eleganciju i ljepotu majke. Naime, ovaj cvijet će osvježiti svaki kutak doma, a bez sumnje će oduševiti svaku majku.

 Iris

Osim što simbolizira naklonost, nadu i vjeru, nježna boja ovog cvijeta uistinu ga čini prekrasnim poklonom za Majčin dan.

Jorgovani

Graciozni cvjetovi jorgovana simboliziraju radost mladosti, očaravajućeg su mirisa i nježno će se uklopiti u dom vaše majke.

Božuri

Cvijet kojeg mnogi poklanjaju u posebnim prilikama uistinu je božur. Zadivljujućeg izgleda i bogatih latica, ovaj cvijet simbol je ljubavi i sreće što ga čini prekrasnim poklonom za Majčin dan.

 

* * *
Naslovna fotografija: @stellakarlcosic 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno