TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 23.2.2021.

Prugice su definitivno in u ovoj sezoni! Nakon Kit Kat Ruby, Kit Kat Matcha i Kit Kat Gold, brend Nestlé predstavio je novi okus - Kit Kat Zebra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KITKAT (@kitkat)

Na svojoj oficijalnoj stranici naveli su da ljubitelji KitKat-a sada svojoj pauzi mogu dodati malo avanture sa novim okusom. Ukusna kombinacija tamne i bijele čokolade  prekriva svima omiljeni dio hrskavu napolitanku, a šarenim pakiranjem koje odgovara privlačnom dizajnu proizvoda, KitKat Zebra donosi najbolje iz oba svijeta.

Foto: @deepaksgolocalextra

Poslastica će stići u prodavnice širom Velike Britanije i Irske ovog mjeseca, a trebala bi biti dostupna u cijeloj Europi u narednim mjesecima. Ne sumnjamo da će za sve ljubitelje tamne čokolade ovo postati omiljena čokoladica. Kao i ostatak KitKat asortimana, u Zebra izdanju je korišten kakao certificiran za Rainforest Alliance koji je odgovorno nabavljan kao dio Nestlé plana i ne sadrži vještačke boje, arome ili konzervanse.

KitKat Zebra dolazi u tradicionalnoj četverorednoj traci koju lagano možete razdvojiti na male štapiće i uživati u slatkim i malim zalogajima sa dragim osobama.

Jedva čekamo probati, a vi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snack Reviews (@uksnackaway)

***

Naslovna fotografija: @foodreviews2
Tekst: Ilda Lihić-Isović 


Bonjour

Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću.

TEKST: Adelisa Mašić

Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću. Medo i realističko voće kao desert? Da, i probali smo ih u jednom sarajevskom kafiću.

Postoje mjesta kojima se rado vraćamo upravo zato što stalno donose nešto novo, a Backyard Sarajevo je jedno od tih.

Kafić koji je od samog otvaranja privukao pažnju svojim prepoznatljivom atmosferom i jasnom estetikom, ali i mjestom gdje se ponuda ne zaustavlja na 'standardnom'.

 



Ovog puta povod za dolazak bili su novi deserti, tačnije realistični kolači koji izgledom podsjećaju na voće, ali iznutra kriju slojevite, precizno balansirane okuse. 


backyard_sarajevo4bonjour_ba

Probali smo pistaciju i mango i upravo je taj momenat vizuelnog iznenađenja ono što vas prvo privuče. Na prvi pogled, desert izgleda gotovo identično pravom plodu: tekstura, boja i oblik su dovedeni do detalja. 

No, tek kada ga prerežete, postaje jasno zašto su ovi kolači postali pravi mali hit. 


backyard_sarajevo12bonjour_ba

backyard_sarajevo7bonjour_ba

Pistacija je kremasta, bogata, ali ne teška, dok mango donosi svježinu i blagu kiselkastu notu koja lijepo balansira slatkoću. Ovo su deserti koji se ne jedu na brzinu, već polako, uz kafu i razgovor.

 



Drugi desert koji smo probali je čokoladni medo: vizuelno razigran, ali okusom vrlo ozbiljan. Riječ je o čokoladnom mousseu preko kojeg se, neposredno prije posluživanja, prelije topla crna čokolada. 


backyard_sarajevo13bonjour_ba

Taj trenutak kada se čokolada razlije preko deserta čini cijelo iskustvo još zanimljivijim, a kombinacija tekstura i intenzivne čokolade čini ga savršenim izborom za one koji vole klasične, ali bogate okuse.


backyard_sarajevo15bonjour_ba

Backyard ovim desertima potvrđuje da nije riječ samo o lijepom prostoru, već o mjestu koje pažljivo gradi svoju ponudu i prati savremene gastro trendove.

 



Ako ste već bili u Backyardu, ovo je dobar razlog za novi dolazak. A ako niste, ovi deserti su sasvim dovoljan povod da ga konačno dodate na svoju listu mjesta koja vrijedi posjetiti u Sarajevu.

Foto: Bonjour


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!