Za transformaciju stila Kim Kardashian zaslužna je nova stilistica. Upoznajte Danielle Levi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Za transformaciju stila Kim Kardashian zaslužna je nova stilistica. Upoznajte Danielle Levi.

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
18.8.2022.

Kombinacije poznatih dama Hollywooda često ukradu pažnju mnogih te nerijetko želimo znati kako je došlo do kreiranja takvog looka i da li i sami možemo rekreirati sličan look.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Danas smo svjesni činjenice da celebrity osobe imaju cijeli tim koji je zaslužan za njihov izgled, a često je taj tim posvećen samo jednoj osobi. Iako do 2000ih posao ličnog stiliste nije bio popularan, čak ni za red carpet lookove, danas je postalo gotovo nezamislivo kreirati outfit bez stiliste. Jedna od najpopularnijih dama, čije kombinacije neumorno prati mnoštvo ljudi, je Kim Kardashian s preko 300 miliona pratioca na Instagram profilu. 

 Ako i sami pratite ovu damu, niste mogli ne primijetiti njen novi izgled, a za to je zaslužna njena stilistica Danielle Levi. Rođena je u Izraelu, a karijeru je počela radeći za glavnog urednika Interview magazina, koji je tada stilizirao i Rihannu. Suradnju s Kim je počela radeći s timom Kanye Westa, kao njegova asistentica stilistica. Danas Danielle radi full time samo za Kim Kardashian. 
 U dugačkom intervjuu za CR Fashion Book za pitanje o njenom procesu stiliziranja Kim Kardashian rekla je: ,, Ona ima specifičan tip tijela gdje samo želimo da sve, prije svega, izgleda dobro na njoj i njenom tijelu, a tek onda razmislimo o modi i bojama.'' 

 Da je Kanye West, bivši suprug Kim Kardashian i poznati muzičar, odigrao veliku ulogu u kreiranju prepoznatljivog stila Kim govori i činjenica da je Danielle nastavila tamo gdje je on stao. Naravno, govorimo o suradnji Kim Kardashian i brenda Balenciaga. Danielle za brend kaže da kreira futuristične i cool kreacije koje je teško nadmašiti, kako te kreacije savršeno pristaju Kim Kardashian pa su to ujedno i razlozi zbog čega je često viđamo upravo u Balenciaga dizajnu. 

 Kroz godine je Kim Kardashian imala nekoliko ličnih stilista i stilistica koji su igrali veliku ulogu u evoluciji njenog izgleda. Veselimo se vidjeti gdje će ju odvesti suradnja s Danielle Levi te koji je idući korak u transformaciji njenog stila. 
 

* * * 
Naslovna fotografija: @superrrdani 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno