4 savjeta uz koje ćete zadržati ljetni izgled kože duže - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 savjeta uz koje ćete zadržati ljetni izgled kože duže

Tekst:

Emina Smaka

ZDRAVLJE I NJEGA
4.9.2022.

Dok se neki raduju, a neki tuguju, došlo je vrijeme da se pozdravimo s ljetom i napravimo doček za hladnije dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mnoge su prednosti ljeta koje nas uveseljavaju, a jedna od njih je sigurno i summer glow ili ljetni ten. Iako štetne, uz ispravnu zaštitu i njegu, sunčeve zraka nam pružaju i topliji ten kože tijela i lica. Nažalost, kratko traje te je potrebno nekoliko trikova za očuvanje hidrirane i sjajne kože lica.

 Piling lica

Piling lica je must u svakoj skin care rutini. Dok u ljetnom periodu imamo više slobode s ovim korakom, tokom hladnijih dana potrebno je ispravno dozirati korištenje pilinga. Piling je tu da nam pomogne s ožiljcima od akni, mrljama na licu i znakovima starenja, ali i da pripremi kožu za kreme i serume. Međutim, s dolaskom suhog i hladnog vremena, piling će učiniti da naša koža bude suha i crvena. S toga, piling koristite 1 sedmično za što bolji učinak.

 

Foto: Pexels.com
 

Krema za sunčanje

Mitovi o korištenju kreme za sunčanje su posljednjih nekoliko godina razbijeni. Dok smo ih kao mali koristili samo za sunčanje na plaži, istina je da je ovu kremu potrebno koristiti tokom cijele godine. Preporučujemo da vam bude stalni gost na polici s kremicama. 

 

Foto: Pexels.com
 

Hidratacija

Hidratacija dolazi iznutra, s toga je unos vode jako bitan i za našu kožu. Pored predodređene količine vode koju treba da pijete, neka vam pri ruci bude i ružina vodica ili sličan preparat koji ćete nanositi nekoliko puta u danu, kako biste koži lica pružili dodatnu hidrataciju. 

 

Foto: Pexels.com
 

Serum za njegu lica

Ako niste do sada, vrijeme je da dodate serum u svoju skin care rutinu. Serumi se lako apsorbuju u kožu i rade na poboljšanu teksture i tena kože. Nanosite ih nakon čišćenja lica, a prije hidratantne i kreme za sunčanje.  


Foto: Pexels.com

* * * 
Naslovna fotografija: @haileybieber 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno