Kako njegovati ruke u hladnim mjesecima? Imamo 4 trika sa kojim će koža na rukama biti super mekana i zimi!

ZDRAVLJE I NJEGA
22.1.2021.

Ako već imate osmišljenu beauty rutinu za lice u hladnijim danima, podjednako važno je da ne zaboravite i na druga područja tijela na koja zimske hladne temperature mogu utjecati, poput ruku i noktiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste bili sigurni da pružate jednom od najvažnijih područja odgovarajuću njegu i izbjegnete gubitak hidratacije i eventualne posljedice poput ispucale kože ove zime, četiri jednostavna koraka preporučujemo da slijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KORAK 1: PROVJERITE SASTOJKE PROIZVODA KOJE KORISTITE

Provjerite na etiketama proizvoda za ruke i nokte sastojke poput parabena, alkohola ili mirisa, koji mogu nadražiti ili isušiti, posebno kada je vaša koža već ugrožena. Držite se nježnih sastojaka koji će vam pomoći vratiti i ojačati vašu barijeru protiv isušivanja poput masnih kiselina i keramida. Za nokte, preskočite sredstva za uklanjanje laka koji sadrže jak aceton.

KORAK 2: HIDRATACIJA

Foto: unsplash.com

Svakodnevno i prije svakog izlaska nanesite kremu za ruke koja po mogućnosti sadrži shea maslac, niacinamid i glicerin koji pomažu u hidrataciji i omekšavaju suhu i oštećenu kožu. Što se tiče vaših noktiju, mnogi losioni za ruke mogu se također proširiti na to područje, radeći dva zadatka odjednom. Također, kao drugi korak možete koristiti i hranjivo ulje za zanoktice.

KORAK 3: IZBJEGAVAJTE VRUĆU VODU

Pranje ruku  vrućom vodom može djelovati loše na hidrataciju ruku i izazvati suhoću kože. Pokušajte ruke prati blago, toplom vodom koja je efikasna protiv bakterija i klica, ali neće lišiti vašu kožu esencijalnih ulja i hidratacije.

KORAK 4: RUKAVICE

Nošenje rukavica može u velikoj mjeri spriječiti isušivanje ruku uslijed izloženosti uvjetima okoline. Također, u njezi ruku možete ići i korak dalje tako što ćete uvijek sa gumenim rukavicama prati posuđe.

***

Naslovna fotografija: @rita.cap
Tekst: Ilda Lihić-Isović

ZDRAVLJE I NJEGA , 22.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@rita.cap

Podijeli:

Posljednje objavljeno