Popularni korejski proizvodi za njegu kože su dostupni i u BiH. Idemo u mali shopping? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Popularni korejski proizvodi za njegu kože su dostupni i u BiH. Idemo u mali shopping?

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
25.10.2023.

K-beauty stekla je svjetsku popularnost zbog inovativnih proizvoda i svog pristupa njezi kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Popularnosti je dodatno pomogla činjenica da žene koje svojim licem svjedoče o tome da korejska njega kože nešto zaista radi kako treba. Korejski pristup njezi kože je poznat po tome što promiče zdravu i sjajnu kožu, a ovaj pristup nije ograničen samo na žene. 

Osim toga što često naglašavaju važnost smanjenja stresa i održavanja pozitivnog načina života kako bi se očuvala zdrava koža, ukazuju i na važnost pravilne ishrane i stila života koji je najbolje jednostavno nazvati - poštivanjem vlastitog tijela i ljubavlju prema sebi

 Rutina u njezi kože

Korejska njega kože često uključuje slojevitu rutinu s više koraka. Baš kao što smo i mi podsjetili kroz nekoliko članaka o njezi kože hidratacija je ključna za održavanje zdrave kože. Korejci često koriste hidratantne tonike, serume i kreme kako bi očuvali ravnotežu vlažnosti kože. Bez obzira na spol, dvostruko čišćenje je osnovna metoda uklanjanja šminke i čišćenja kože. Prvo se koristi ulje za uklanjanje šminke, a zatim blagi čistač za dubinsko čišćenje. 


Serumi i zaštita od sunca

Serumi su često formulirani s različitim aktivnim sastojcima, kao što su vitamini, hijaluronska kiselina i peptidi, kako bi se ciljano rješavali različiti problemi kože. Osim toga, Korejci su svjesni štetnih učinaka sunčevih zraka na kožu. Zato često koriste proizvode s visokim faktorom zaštite od sunca kako bi zaštitili kožu od oštećenja i starenja.

Dok učimo od njih možemo krenuti u mali online shopping i potragu za nekim proizvodima koji su dostupni i u BiH.

 

Korejska njega kože


* * * 
Naslovna fotografija: @spasojevicsofija

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno