3 razloga koja će vas motivirati da jutarnja vježba postane vaša rutina - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 razloga koja će vas motivirati da jutarnja vježba postane vaša rutina

Tekst:

Ana Rotim

ZDRAVLJE I NJEGA
16.2.2023.

Redovna tjelovježba može znatno utjecati na poboljšanje naše svakodnevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S obzirom da popriličan postotak ljudi provodi veliki dio vremena sjedilačkim načinom života, stručnjaci ističu kako nam je nužna redovna vježba da bismo održali zdrav način života. No, kako bismo lakše trening ubacili u našu rutinu istražili smo zašto mnogi naglašavaju da je najbolje jutro započeti s vježbom te otkrili benefite koje jutarnja vježba donosi.

 


Bolja koncentracija

Jutarnja vježba utjecat će na poboljšanje koncentracije, osvježit će vaše tijelo i pomoći da lakše savladate svakodnevne poslovne ili fakultetske obveze. Naime, brojne studije pokazuju da tijekom i poslije tjelovježbe tijelo luči proteine koji poboljšavaju pamćenje.

Bolje raspoloženje 

Nije tajna da tijekom vježbanja tijelo oslobađa kemikalije pod nazivom endorfini koje pomažu da se osjećamo bolje. Stručnjaci navode kako redovna tjelovježba može pomoći kod osjećaja tjeskobe i upravo zato savjetuje se da jutro započnete ugodnim treningom.

Bolji san

Bez obzira na količinu svakodnevnih obveza, dodatni trening pomoći će da se vaše tijelo lakše opusti tijekom večeri te na taj način pomoći da brže utonete u san.

 

* * *
Naslovna fotografija: @thepilatesclass 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno