Jednostavni recept za sočne i mekane waffle koje ćete jedva čekati probati
Tekst:Marija Perić
GOURMETBaš kao i palačinke, waffle bude u nama tu neku djetinjastu sreću, kao i biranje svih dodataka koje ćemo staviti na ovaj slastan desert.
Zato smo odlučili pronaći jednostavni i zdraviji recept za sočne i mekane waffle kojima ćete htjeti iznenaditi sebe, svoju dragu osobu ili cijelu obitelj. Za recept vam ne treba mnoštvo sastojaka, a najveći izazov biti će sačekati dok se waffle ispeku. Otkrijte recept u nastavku.
Sastojci:
- 1 jaje sobne temperature
- 1 šalica mlijeka zagrijanog ili sobne temperature kako se maslac ne bi stvrdnuo
- ¼ šalice otopljenog maslaca
- 2 žlice javorovog sirupa ili meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica + 2 žlice bijelog integralnog pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ¼ žličice sode bikarbone
- ¼ žličice soli
Priprema:
Započnite miješanjem vlažnih sastojaka. U srednjoj posudi umutite jaje, mlijeko, otopljeni maslac, javorov sirup/med i vaniliju. (Da bi jaje bilo na sobnoj temperaturi, stavite ga u zdjelu s toplom vodom na 10 minuta). Sada umiješajte suhe sastojke. Umiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol žlicom ili lopaticom.
Prethodno zagrijte aparat za vaffle. Pustite da tijesto odstoji dok prethodno zagrijete aparat za vafle. U zagrijani aparat za vaffle postavite pola tijesta i pustite da se peče. Ponovite isti postupak s drugim vafflom. Po ovom receptu se prave 2 velika vaffla.
Na kraju dodajte željene dodatke. Svaki vaffle prelijte preljevima po izboru i uživajte!
***
Naslovna fotografija: @braesbites