TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 6.4.2023.
Ušici tkanine na jakni, rađeni takozvanom patchwork tehnikom polako postaju omiljeni odabir dama sudeći po Instagram objavama.
Naime, cure su već pronašle svog novog favorita u MANGO ponudi – prošivenu dvostranu jaknu.
Zbog činjenice da ju mogu nositi u svakodnevnim izdanjima, za druženja sa društvom, ali i kao artikal koji će otvoriti poslovnu kombinaciju ne čudimo se da brzo nestane u online ponudi.
Napominjemo da je ovo jedan od najtraženijih modela trenutno stoga je često na stranici označeno da trenutno nije na stanju, ali postoji opcija da se prijavite i preko email komunikacije dobijete informaciju kada model u vašoj veličini bude dostupan.
Evo kako ju Instagram cure nose, a u nastavku pogledajte i high street ponudu, te potražite link za online rezervaciju.
Evo gdje pronaći ovu prošivenu jaknu
***
Naslovna fotografija: @karlita_wendy
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!