Bonjour.voli: Instagram profili posvećeni jačanju, motiviranju i edukovanju žena - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.voli: Instagram profili posvećeni jačanju, motiviranju i edukovanju žena

Tekst:

Emina Smaka

BONJOUR superwoman
27.8.2021.

Volimo vidjeti žene koje podržavaju druge žene, a složit ćete se, danas je upravo ta međusobna podrška bitnija nego ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je idealan dan (poput svakog drugog) za promovisanje žena, rodne ravnopravnosti i žena poduzetnica. Ovo su samo neki od profila koje pratimo a posvećeni su toj tematici, a ponosno možemo reći da neke od njih pronađemo upravo uz #DoYouBonjour.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko Instagram profila koje naše uredništvo prati izdvajamo u nastavku. 
Riječ je o profilima koji su posvećeni osnaživanju žena kroz motivacione poruke, umjetnost, obrazovanje, čak i po koji zabavan meme sve u svrhu dnevne doze podizanja energije i motivacije da danas, kao i svaki drugi dan možemo sve!

KODE WITH KLOSSY

Super model Karlie Kloss je osnivačica @kodewithklossy škole koja omogućava mladim ženama ponajviše tinejdžerkama, znanje i osnažuje samopouzdanje te inspiriše da rade u polju tehnologije.

ALL FEMINISTS UNITED

Instagram profil posvećen prije svega podršci i zajedništvu među ženama.  

GIRL BOSS

@girlboss profil je napravljen kao podrška svim ženama poduzetnicama i onima koje imaju svoj vlastiti brend ili jednog dana žele imati.
Girl Boss daje ženama znanje, samopouzdanje i inspiraciju da hrabro idu prema zamišljenim ciljevima.

RUPI KAUR

Rupi Kaur je ilustratorica i spisateljica poezije. Njena poezija govori o ljubavi, ženama, gubitku i prevazilaženju istog, te kreira ilustracije koje prate njenu poeziju.

UN WOMAN BiH

UN Woman BiH je UN agencija koja se bavi pravima žena, ravnopravnosti među spolovima te osnažuje žene kao poduzetnice u Bosni i Hercegovini.

.* * * 

Naslovna fotografija: @womenforwomen
Tekst: Emina Smaka 

HALEY DREW THIS

Jedna od ilustratorica koju pratimo za dnevnu dozu zabavnih memova posvećenih najčešće situacijama s kojima se sve možemo poistovjetiti.

* * * 

Naslovna fotografija: @womenforwomen
Tekst: Emina Smaka 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno