TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 31.8.2023.
Uz brzi ritam života kakav svi imamo, nažalost, obično najmanje vremena ostavljamo za naše zdravlje i vježbanje koje nam dokazano produžuje život.
Imajući na umu da je većina vas u stisci s vremenom, našli smo odlične vježbe u trajanju 10 - 15 minuta koje zasigurno možete ubaciti u svoj gusti raspored. Danas izdvajamo one za stražnjicu, jer dobro istrenirani mišići gluteusa ne samo da doprinose boljem fizičkom izgledu, nego daju i stabilnost i snagu donjem dijelu tijela.
Uz bolji stav i izgled, ne zaboravite na onaj trenutak kada odradite vježbe i preplavi vas osjećaj sreće, ispunjenosti i snage kao da možete osvojiti svijet. Ta pozitivnost i sreća su zasigurno najljepši osjećaji, a kada znamo da te kratke vježbe donose i rezultate u vidu čvrste i oblikovane stražnjice, zašto se ne pokrenuti odmah?!
Ne zaboravite, konzistencija je ključ uspjeha pa pokušajte posvetiti kratko vrijeme ovim vježbama barem 2-3 puta tjedno.
Naši favoriti su ove kratke vježbe prilagođene za svakoga, od početnika do onih naprednih
https://www.youtube.com/watch?v=5-tH4gdpKiU&list=PLEkRYDcpWohwchoQLZm81rKjMc3JXCPrS&index=4
https://www.youtube.com/watch?v=mcs6XLX8H_0&list=PLEkRYDcpWohwchoQLZm81rKjMc3JXCPrS&index=7
https://www.youtube.com/watch?v=p-uUnrCdhR8&list=PLEkRYDcpWohwchoQLZm81rKjMc3JXCPrS&index=8
* * *
Naslovna fotografija: @imfashionbabe
TEKST: Bonjour.ba
Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!
Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja.
Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce.
Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.
Spicy tuna pašteta
Sastojci:
Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus.
Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.
Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak
Sastojci:
150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli)
1-2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli, bibera
Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano
Parmezan
Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji.
Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!