Tražite li pjesmu za prvi ples? Ove pjesme su najčešći izbor i inspirisat će vas. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tražite li pjesmu za prvi ples? Ove pjesme su najčešći izbor i inspirisat će vas.

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
21.5.2024.

Sve oči su usmjerene ka vama i kreću prvi taktovi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prostor je spreman, vas dvoje ste u potpunosti spremni, sve je tu osim posljednjeg detalja - pjesma za prvi ples. Mnogi parovi već imaju "svoju" pjesmu – onu koja je svirala kada su se upoznali, prvi put poljubili ili jednostavno pjesmu koja im je draga. Ako vi i vaš partner već imate posebnu pjesmu, to je idealan izbor za prvi ples.

 Međutim, ako to niste vas dvoje ili "svoju" pjesmu ne želite podijeliti sa svima, tu nastupamo mi kako bismo vam pomogli da je pronađete. 

Uzmite u obzir prostor i atmosferu vašeg vjenčanja. Ako imate intimno vjenčanje u malom prostoru, sporija i emotivna pjesma može stvoriti savršenu atmosferu. S druge strane, ako je vaše vjenčanje u velikom prostoru ili na otvorenom, možda ćete poželjeti pjesmu sa malo bržim tempom koja će ispuniti prostor i odmah namamiti sve goste da vam se pridruže na plesnom podiju


Foto: @marimtleitePažljivo slušajte riječi pjesme i birajte onu koja vam najviše odgovara. Tekst pjesme je veoma bitan. Uvjerite se da riječi pjesme odražavaju vašu ljubav i vašu priču. Neke pjesme imaju prelijepu melodiju, ali tekst možda nije prikladan za prvi ples. Vaš DJ ili bend mogu vam pomoći u odabiru pjesme. Oni imaju iskustva sa sviranjem na vjenčanjima i mogu vam dati savjete o popularnim izborima i pjesmama koje dobro funkcionišu u različitim okruženjima.


Foto: @thewedMi vam donosimo spisak najpopularnijih 10 pjesama za prvi ples, širom svijeta, a vi pripremite zvučnike i sebe za probu prvih koraka. 

 10 pjesama za prvi ples mladenaca
 

Shania Twain - From This Moment On

Diana Ross & Lionel Richie - Endless Love

Ed Sheeran - Perfect

John Legend - All of Me

Etta James - At Last

Elvis Presley - Can't Help Falling in Love

Adele - Make You Feel My Love

Jason Mraz - I Won't Give Up

Michael Bublé - Everything

Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

* * *
Naslovna fotografija: @andi__artigue

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno