TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 12.12.2023.
Tradiciju dugu skoro tri vijeka malo koja kompanija može da održi. Villeroy&Boch to uspijeva čak 275 godina!
Svoj veliki jubilej su odlučili da obilježe i u Banjaluci. Prošlog četvrtka, u salonu namještaja Como u Banjaluci, uz ugodno druženje, zakusku i muziku, upriličena je proslava 275 godina postojanja svjetskog brenda posuđa Villeroy&Boch.
Za sve prisutne, saradnike i goste, priču o najfinijem porcelanu je predstavila Kristina Balikić, prodajni predstavnik Villeroy&Boch brenda za Balkan.
Da ljubav gradi i spaja, upravo svjedoči priča o nastanku poznatog svjetskog brenda posuđa Villeroy&Boch.
Te davne 1748-godine, Francois Boch zajedno sa svoja tri sina započeo je proizvodnju keramičkog posuđa i dekorativnih umjetničkih predmeta u zapadnoj Njemačkoj, na granici s Francuskom i Luksemburgom. 88 godina kasnije, Jean - Francois Boch se udružio sa uspješnim proizvođačem keramike Nicolas Villeroyem i tako je nastao Villeroy&Boch, 1836.godine.
Pozadinu ove priče dodatno je upotpunila činjenica da su se kćerka Vileroya i sin Bochov upoznali na vrtnoj zabavi, kako je to i priličilo u 19. vijeku, što je dovelo do njihovog zaljubljivanja. Ubrzo shvataju kako moraju da kažu roditeljima da se vole i da žele da se vjenčaju. Očevi , dotadašnji rivali, povedeni tim saznanjem dogovaraju se da od tog dana postaju jedna porodica, jedan brend – Villeroy&Boch.
Od tada pa do danas, brend Villeroy&Boch je prepoznatljiv kao sinonim za kvalitet i bezvremenski dizajn koji generacijama i godinama unazad stvara lijepe uspomene i podsjeća na magične trenutke.
Ostajući vjerni vlastitoj istoriji, ali i dopuštajući nove uticaje u procesu proizvodnje, Villeroy&Boch uvijek je uspijevao ostati autentičan te prilagoditi se svakom vremenu s uvođenjem novih tehnologija. Na taj način, godinama predstavlja oličenje elegancije za stolom i priča nam priče o posuđu napravljenom od najfinijeg porcelana.
Old Luxemburg Brindille, La Boule, Manufacture Rock, samo su neke od kolekcija za koje je Villeroy&Boch dobio nagrade za dizajn, a kao najprodavanije kolekcije svih vremena prepoznate su Flow, Artesano, MarieFleur, Audun Ferme, Royal, Amazonia i Xmass kolekcije – Winter Bakery i Toys Fantasy.
Svi ovi proizvodi su upravo i dostupni u salonu namještaja Como, u Banjaluci. Za sve ljubitelje Villeroy&Boch u toku je nagradna igra u kojoj je moguće osvojiti i njihov praznični set posuđa, a više detalja saznajte klikom na zvaničnu Instagram stranicu Como salona.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!