Ne možemo odabrati samo jedan komad! Zaljubit ćete se u ovo unikatno posuđe. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ne možemo odabrati samo jedan komad! Zaljubit ćete se u ovo unikatno posuđe.

Tekst:

Nevena Divčić

INTERIJERI
21.10.2023.

Svijet ručno rađene odjeće, nakita i posuđa poseban je raj za ljubitelje umjetnosti i unikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kafa ili čaj kao da imaju potpuno drugačiji ukus kada ih pijemo iz omiljene šolje. Kroz posljednjih nekoliko godina video zapisi procesa pravljenja unikatnih keramičkih posuda, šoljica i oslikavanje, privlače posebnu pažnju. Pored toga što svi požele imati bar jedan takav komad, za koji će reći: “ja ću kafu iz one svoje šoljice”, ovi videi imaju i umirujući uticaj, koji je obično praćen oduševljenjem.

 Provjerili smo šta je to dostupno ljubiteljima unikatnog posuđa u BiH.


BOKAJOK dizajn

Šoljice i nakit koje izrađuje Bojana Jokmanović su pravo blago za ljubitelje unikata. Iz njene radionice u Beogradu, u Sarajevo su stigli fildžani, latte šolje i šolje za Cappuccino. Svaka od ovih šoljica je ručno rađena, oslikana i za kraj, ukrašena pozlaćenim detaljima. Pogled na ove šoljice učinit će da se poželite ušuškati u svoj kutak, s omiljenim pićem. Dizajn asocira na boje mora, komadiće stakla i lijepe kamenčiće koje rado čuvamo kao suvenir. Šoljice, šolje i šoljetine, kako ih Bojana zove od milja, možete pronaći u Bazerdžanu.

 Made of Dust

Prašina (dust) nikada nije izgledala ljepše! Kada bismo barem svoju rutinu brisanja uporne prašine mogli pretvoriti u ovakva umjetnička djela. Opet je riječ o ručno rađenom i oslikanom posuđu, ali i o malo drugačijem dizajnu i bojama. Ovi komadi se nadoponjuju i nadovezuju jedni na druge. Pažnju će vam privući šoljice koje ćete poželjeti kupiti u paru, onako kako ih vi poželite kombinovati.

 

* * *
Naslovna fotografija: @made.of.dust.ceramics
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno