Stilske formule: Evo kako outfit učiniti interesantnijim - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Stilske formule: Evo kako outfit učiniti interesantnijim

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
10.1.2024.

Interesantne modne kombinacije ne moraju nužno biti šarene, avangardne i edgy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nekada jednostavan outfit može jednako ukrasti svjetla reflektora, samo ako znate kako ga učiniti intrigantnim i jedinstvenim. Uz par jednostavnih trikova, svaka kombinacija ima potencijal da postane zanimljiva i da ispoljava vašu unikatnu estetiku.

Da bismo olakšali svaku vašu dilemu i stiliziranje omiljenih modnih komada, koji će pri tome tvoriti unikatnu, bezvremensku i privlačnu estetiku, odlučili smo kreirati niz tekstova sa savjetima za osmišljavanje outfita.

Serijal tekstova "Stilske formule" čeka vas na Bonjour.ba svake srijede i donosi jednostavne formule kako da kombinacije postanu što zanimljivije, kako nositi jedan komad u više različitih situacija, kako kombinirati više različitih uzoraka i još mnoštvo intrigantnih, ali jednostavnih "pravila" koja mogu poslužiti kao nit vodilja. 

 Ključ leži u razumijevanju stilskih formula koje uvijek obećavaju nepogrešiv look. Jedna od takvih formula je postala viralna i na društvenim mrežama. Vjerujemo da se njena popularnost krije u jednostavnosti i mogućnosti da ju svatko implementira u svoj stil. Stoga, zavirite s nama u svijet boja, tekstura i oblika i pretvorite klasiku u bezvremenski modni izričaj s vašim potpisom.


Dinamika oblika

Formula na početku kaže – ako outfit nije zanimljiv kroz boje, neka bude zanimljiv kroz oblik. Dakle, kada birate neutralne i akromatske tonove začinite look netipičnim siluetama. Predimenzionirana ramena, naglašen struk, jeans balon kroja… Izbor je neograničen. Birajte prema svom obliku tijela i tražite siluete koje najviše laskaju vašoj figuri i one u kojima se osjećate ugodno.

Poigrajte se metodom međusobnog kombiniranja više različitih upečatljivih silueta pa će tako vaš look dobiti na karakternosti.

 Teksturalna privlačnost

Drugo pravilo ove stilske formule glasi – ako outfit nije zanimljiv kroz oblik, neka bude zanimljiv kroz teksturu. Voluminozno umjetno krzno, sjajno saten tkanje, čipkane hulahopke i mnoštvo drugih tekstura mogu upotpuniti look koji je pomalo neinspirativan.

Ljepota tekstura je ista kao i kod oblika – možete spojiti nekoliko različitih u samo jedan look i svejedno kreirati kohezivnu stilsku priču.

 Snaga boje

Za kraj, formula glasi – ako outfit nije zanimljiv kroz teksturu ili oblik, neka bude zanimljiv kroz boju. Moć boje istaknut će se u kombinacijama koje donose jednostavnu siluetu i klasične materijale bez istaknute strukture. Bilo da outfit začinite samo jednim detaljem u boji, birate živopisne kontraste ili se odlučite za monokromatski look, boja će kreirati vizualni identitet za pamćenje.

 Kada naučite mala stilska "pravila", lakše ćete ih prekršiti i zasigurno se bolje zabaviti prilikom kreiranja lookova. Naš savjet je, kada savladate ovu stilsku formulu, idite korak dalje. Prigrlite boje, teksturu i oblik i kombinirajte sve troje navedeno u jedan snažan look.

* * *
Naslovna fotografija: @emilisindlev

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno